Saturday, July 16, 2011

Kisah Makan Malam Yang Lewat Gila

Assalamualaikum!

Burp! Kenyang. Hehe. Korang dah makan? Mesti dah dinner pukul 6 tadi lagi kan? Tula, ingatkan lepas magrib nak terus makan malam, tapi banyok lak halangan tak tentu hala. Haha.

Pukul 6.30 petang tadi baru tergocoh gocoh nak main badminton dengan adik adik kesayangan disaat ayahanda sibuk dengan Liverpool vs Malaysia. Ingatkan nak join ayah, tapi rasa macam nak tahu keputusan je sebab kalau saya tengok, asyik terjerit jerit tak sedau diri lak. Haha.

Main badminton sampai 6.45 je sebab berebut raket dengan adik. Yela, raket ada 3 je. Adik ada 4. jadi jumlah pemain *ecececeh* ada 5 lah. Mana tak berebutnya. Haha.

Pastu terus terjun ke dapur nak masak sardin masak lemak. Alamak, lada belum blender lak. Masa adik tengah tolong cabut kepala lada tu satu demi satu dengan tekunnya, pergilah join ayah tengok bola jap. Cit, sampai ke magrib, tambah masa 4 minit, dah 6-3. Not bad lah kalau tengok Malaysia perform. Ups taaleh ulas lebih lebih. Wa taapandai. Hehe.

Turun je dapur, sementara diorang solatjemaah, saya potong memotong apa yang patut, lepas tu solat, lepastu baca Yassin. Kan Nisfu Syaaban, jadi baca lah Yassin*3 kali*. Last last makan malam jam 8 lebih, disebabkan saya masak terlalu sedap ditambah dengan kepedasan tahap dewa api, kami taaboley tahan nafsu gelojoh. Haha. Makan lah bertambah tambah. Haha.

.Sukan cluster A KMNs'08.


Sekali la lagi saya bebel panjang panjang padahal tiada yang sanggup baca. Wuwuwu!

.Minta Jasa baik korang tolong komen SINI ya.


Terimakasih sudi baca! (:

6 comments:

  1. aiyook!! disini pn ku commentor pertama? hehehe

    ReplyDelete
  2. ngee.. opie tahan pedas ea? fa x tahan au.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  3. muz pun lewat malam ne... :)

    ReplyDelete
  4. @Ku Azhar
    Yepp, anda sentiasa komentor pertama. Bangga lah tuew~ Haha

    @fa
    Well, mak org n9, ayah pahang dn tggl melaka, memang generasi pedas. Hehe..

    @muz
    Sibuk ja mo ikut urang. Haha!

    ReplyDelete
  5. wooottt...die masak sedap le tu. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...