Thursday, January 7, 2010

Tak Sanggup

Today is 7th Jan 2010, Thursday..

Dah 5 hari aku kat UMS,Sabah..and this is my forth sem... wah, lagi 2 sem je nk graduate..moge2 ak berjaye membawa segulung ijazah..
tp itu bkn yg ak nk luahkan kt cni... even ak dah sem yg ke-4, tp this sem is the worst sem coz ever day i cried... rindu sgt kat family ak... sebelum ni ak xmacam ni.. ak msj2 kwn2 ak, ak bgtaw ak tgh sedeh, diorang sume suruh ak kol family ak.. ak dah kol, tp lagi ak rase rindu...

Ye, ak dah kol family ak..ak kol mak ak, ak nangis, tp ak tahan nada suare ak, buat2 'cool'..haha.. memang mak xperasan ak menangis... dah puas ckp dengan mak, ak kol Kaknie, kakak sulong ak, ak nangis puas2, sampai xdapat nak cakap ape2... Kaknie ckp ak ni byk wat dosa..Dosa???ak xpaham... mmg la ak byk wat dosa, tp ape kaitannye??? aku pk punye pk, baru ak terigt, ak dok kat uma sebulan(cuti sem), tiap kali mak ak suh ak ajar pe2 program dlm labtop mak ak, ak selalu ckp, 'alah, p ajr pon, bukan mak pham, xpayahla'... n ak selalu refused untuk ajr mak ak pe2 pasal labtop, bg ak, susah nk ajr mak, mak xkan paham nye....YaAllah, kurang ajarnye ak!!! ak terlalu angkuh dengan mak ak... YaAllah, besarnye dose ak.. ak sentiase berdoa moge Allah pjgkan umo parents ak supaya ak dapat berbakti pada diorang... Mula dari detik ni, ak xkan ulangi perangai ak yg terok ni... ak selalu gak wat dajal kat adik2 ak.. tiap kali adik2 ak nak main game dlm labtop ak, mesti ak susah nk bagi, mesti ak marah diorang..kenape ak kejam sgt??? nape ak langsung xleh nak bertolak ansur??? walaupun ak bagi diorang men game, tp kekadang skjp je ak bg diorang men, itupun dgn bersyarat.. kene wat keje lu, baru leh men game.. ak kejam...

sekarang ni, ble ak mengame, ak terigt kt diorg.. terngiang2 kat telinga ak diorang minta nak men game.."k.sopie, pas k.sopie sy ea?".. diorang mesti ckp g2.. pas2 ak ckap.."eh2, mne leh, pas ni akak nk shut down"... xpun ak ckp, "ha, kene wat bla..bla..bla.. lu, bru leh men".. tp ak bg juga diorang men... jannah, abi n ayat suke main 'cooking academy', but mostly ayat suke main 'counter strike(cs)', najla' pun suke men cs... baby suke men buka tutup...
rindu dgr suare diorang rebut2 men game....

ak rindu diorang sume.. sob, sob, sob... ha, tgk 2, ak nangis lagi... TIDAK!! nak pecah jantung ak...

salah seorang kawan ak cakap, 'orang lain belajar lagi jauh, xde pon macam ak'...
Itu la...ak pun xtaw... tiap kali lepas solat, ak doa pada Allah moge ditabahkan ati ak ni..ak jauh dari family pon sbb untuk menuntut ilmu Lillahitaala... kwan ak yg lain pula ckp belom bz mmg la kte terigt2 rumah, tp b le dah byk assignment nti, ok la.. huh~~ mungkin la kot...

YaAllah, Kau pjgknlah umor kami agar kami dpt ketemu lagi....

Mak, Ayah, Kaknie, Siah, Humam, Jannah, Abi, Ayat, Naj, Baby, p rindu sgt kt korang....jauhnya sabah ni..sgt jauh...jauh dr korang....

Bermula Satu 'PROJEK'

Bismillahirrahmannirrahim…
Tak sangke, akhirnye ak buat juge blog…
Xtau la pe tujuan aku… mungkin sekadar mencoret ape yg ade di hati,atau mengisi mase lapang…


Ramai sgt org buat blog, aku pulak rase cm terikut2 je..xjuga..
kekadang raseade sesetengah perkara perlu dijadikan iktibar dan tauladan..
Lepas ni, blog la menjadi tempat aku luahkan segale2 nye...
Bkn segale2 nye jga la..
Emm, this is not my official blog, just blog saje2, one day i'll make my own 'official' blog to share with all my friend and sape2 yg kenal aku...

Bermula Satu 'PROJEK'

Bismillahirrahmannirrahim…
Tak sangke, akhirnye ak buat juge blog…
Xtau la pe tujuan aku… mungkin sekadar mencoret ape yg ade di hati,atau mengisi mase lapang…


ramai sgt org buat blog, ak pulak rase cm terikut2 je..xjuga..
kekadang raseade sesetengah perkara perlu dijadikan iktibar da
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...