Thursday, December 22, 2011

Kasih Bapa dan Anak (Video)

Assalamualaikum!

Terjumpa video ni dari FB kawan and nak share dengan korang. Serius sedih. Nak pecah jantung tengok..


Terimakasih sudi baca! (:

Tuesday, December 13, 2011

Salah Cakap VS Typo!

Assalamualaikum!

Ok. Sekarang saya admit saya ni selalu salah cakap instead of ramai orang typo. Grrr! Memang teramatlah tidak sedar tatkala mengeluarkan kata kata kesat salah tersebut. Bila ada orang *kawan kawan or famili ke* ketawa kat belakang, baru lah sedar, sangatlah buruk sentence yang saya keluarkan.

Tadi je dah salah cakap lagi.

Saya : *sambil bagi resit kat customer* Ni saya bagi diskaun, kalau kunci tu tak boleh pakai, boleh datang ambil kunci baru.
Customer : erkkkk?

Cit, cit, cit! Perkataan yang besar adalah perkataan yang disalahgunakan! Walaweh! Malu wa! Ayat sebenar yang dihabaq adalah : Ni saya bagi resit, kalau kunci tu tak boleh pakai, boleh datang, untuk buat semula.

Itu satu yang saya ingatlah, banyak lagi kot! Haiya. Apa ubat nye neh? Share sini sikit kawan kawan~


.okeh,abaikan beliau.hikhik.



p/s:Gua kecewa dengan diri gua! Dengan ini, secara rasminya, gua join group NI, baru je jumpe tadi. hehehe..

Terimakasih sudi baca! (:

Monday, November 28, 2011

Terengganu | Short but fun TRIP!

Assalamualaikum!

.Serius suka tengok ombak yang kuat.


Guess what? Wa dah sampai Terengganu beb! Seronok tak terhingga!. Rasa nya mereka2 yang selalu intai2 blog saya ni for sure tahu saya memang suka gila Terengganu. *Jom baca SINI juga SINI*. Semua tentang Terengganu saya suka!!!*dan mengharap ada orang ganu yang sudi kat kite ni.hehehe *

Sebenarnya kitorang pergi sebab bos adik ipar bos kitorang kawen, so kedai tutup, maka dengan itu, kami pong dipelawa pergi Terengganu sekali. Tak jejakkan kaki ni, tapi serius tak caye kami selamat pergi dah pulang dengan hanya berpandukan GPS PAPAGO beb! Class gitu! *Semuanya dengan kehendak Allah.Syukur!*

Apa yang saya nak bagitahu lagi ni, GPS tu kemain lagi bagi shortcut. Kitorang sampai jalan celah2 kampung lah.  Teknologi dah canggih lah katakan. Hehe.

Kalau nak bercerita tentang trip tu, takda apa sangat pon since kami pergi 3 hari je, 2 hari dah spend pergi balik, just ada 1 hari je untuk jenjalan. So, sekadar pergi Masjid Kristal and shopping keropok lekor tahap dewa! Eh, eh, saya dah banyak kali habaq mai kat dalam belog ni keropok lekor adalah my feveret snack!! *eh, snack?*

Wa nak puji habis habis mamat2, pokcik2, *pendek kate, orang laki lah* memang handsome. most of them lah. yang Kaum Hawa pulak, memang cun-cun, tapi...........*ok, itu sambung perenggan baru*.Saya pon ada cakap kat entri sebelum ni kalau saya jejak kan kaki ke Terengganu, saya nak ngadap orang Ganu bercakap sebab dialek diorang sangat cute! Hahaha! *Kembang gila kalau ada orang ganu baca ni.*

Yang saya kecewa sangat ni, kenapa orang Terengganu sombong? Uhuk! Terutama si gadis gadis. Ades, serius sombong. Susah gila nak senyum. Beli barang pon, dah la tak cakap terima kasih kita g beli barang dia, pastu senyum pon tak beb! Serius kecewa!!! Waaaaaa!

Yang paling kitorang bengang plus kecewa kitorang nak beli kain batik kat Pasar Payang, mek tu tengah makan, kitorang masuk dah lah tak disambut *still boleh consider sbb beliau tgh makan*, lepas tu bila bertanya, muka mek tu bengang tu!! Mek tu buat muka bengang sebab kitorang kacau dia makan ke? Waaaaaaaaa, kami ni bukan costumer ker? Sian kat kami macam tidak di-welcome-kan. Tapi pokcik2 memang sempoi!

Satu dialog budak lelaki yang memang rasa lawak, masa kitorang breakfast kat pasar payang, diorang letak lah nasi lemak, mee and others kat atas meja, pastu saya ambil lah se, tapi ada dua orang seniorita pandang saya lain macam, saya dah rasa, eh, dok leh ambik ko ni? Pastu teruslah saya ke meja kitorang and nak makang ni, budak yang ambil order air tu hantar lah air kami, saya pon tanyalah Dik, boleh ke ambil nasi lemak ni. Budak tu dengan muka slumber rock Tok Dose katanya. Siott! Budak tu kenakan saya. Habis diorang ketawa terbahak bahak bahak. Apa pon takboley~

Masa shopping keropok kering kat Pasar Payang tu, saya nampak telur penyu.. Sedih siott! As mariners yang sayangkan bumi dan ekosistem, wa serius sedih. Sian penyu. Haih!

Eh, eh, lupa nak ceghita, kitorang tak belik keropok lekor kat Pasar Payang, tapi kat Seberang Takir. Diorang cakap situ paling sedap, so, redah jela. Yang penat nye, 3 jam beb tunggu! Siap kena ambil nombor. Memang te one and only kedai jual keropok lekor kena ambil angka giliran. Yela, ramai gila. Masa kitorang sampai, no 1016, tapi kitorang dapat no 1064 and 1065, punyalah slow, nasib ada bbrapa customer yang give up, bagi no diorang kat kitorang, then kitorang dapat no 1028 dan 1034. Takpa, penantian berbaloi baloi  sebab kepok ye sangat sedappp! Yeehhhhaaaa!

Tapi demi kepok yang sedap, kami tak dapat makan nasi dagang yang sedap, sebab dah habis. Ades, tu namanya give and take kan? Bukan rezki, nak wat cane. Nasi dagang Ganu menang tip top! Yummy!!!

Ok lah, menceceh panjang pla. Gambar upload kendian! Tata titu!


tengs pada driver, hehe, Yana yang berusaha keras sebagai one and only driver pergi balik dan pusing2 ganu..

Terimakasih sudi baca! (:

Wednesday, October 12, 2011

Rasa Hati

Assalamualaikum!

Hai korang! Lama juga dah tak berupdate blog neh. Entahlah. Nak kata busy, apa yang busy tak tahulah.

Ni nak cerita satu perkara. Memang pasal hati. Sejak dua menjak ni, tak tahulah kenapa hati ni asyik rasa lain macam je. Rasa macam sedih. Macam ada kekurangan something. Sama rasa macam berjauhan dengan family masa kat Sabah. Haih~

Bila pula berjauhan dengan family. Entah lah. Tak keruan. Tiap2 kali habis solat saya mohon pada Allah supaya tenangkan hati hamba2-Nya dalam menjalani dugaan-Nya. Mungkin saya ada buat silap yang saya sendiri tak sedar.

Kadang kadang, bila sensorang kat rumah, rasa tetiba nak nangis. Serius tak tahu kenapa. Hati ni rundum je. Something wrong somewhere. Huhu.

Ok lah. stop sini. Dah nak masuk keje! Bai!

Terimakasih sudi baca! (:

Tuesday, September 27, 2011

Inilah Dia. Karya Gua yang takseberapa. Ececece.

Assalamualaikum!

Saya ada cerita sebelum ni yang saya buat Apam polkadot/ladybird kan? Ada lah, kat SINI.*cepat check cepat.hehe*

Jadi, kat sini saya bagi bukti. Lawa takda lah lawa mana. Comot adalah. Orang tak kreatip kan. tapi atleast jadilah jugep.

Yang silapnya, rasa dia. Even not bad, tapi terlalu padat. Takpa, next time boleh try lagi. Resepi dia pon senang. Korang nak cuba? Ok, saya sertakan resepi sekali. Alang alang kan. Memang saya copy paste resepi ni. Tapi malaslah nak 'cite' sebab kalau google pon, semua orang bagi resepi yang sama. Taktahu mana yang ori. Hehehe. Oleh, lets cekidaut!



.Tudia jem saya.

.Agry bird tak jadi.Wakaka!



  • 275 gm tepung gandum
  • 220 gm gula halus
  • 150 ml susu segar atau susu cair *saya guna susu cair. kalau saya beli susu segar, sure saya habiskan b4 sempat gune.Hehe*
  • 3 sudu teh baking powder = diayak sekali
  • 3 biji telur sejuk dari peti ais
  • 1 sudu kecil ovelette/Quick 75
  • 1 sudu esen vanilla
  • Filling/perasa adalah mengikut citarasa masing.*Saya gunas jem je sebab taktahu apa tu filling and malas nak cari.hehe*
  • Pewarna adalah terpulang



  1. Pukul telur putih sehingga kembang elok.
  2. Kemudian masukkan ovelette, kuning telur dan esen vanilla, pukul sampai kembang lagi.
  3. Masukkan gula, pukul sampai kembang lagi.
  4. Masukkan tepung dan baking powder diselang seli dengan susu kemudian gaulkan.
  5. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian dan titiskan pewarna.
  6. Masukkan setiap warna dlm piping bag atau plastik bersih.
  7. Picit adunan ke dalam mangkuk kertas.
  8. Letakkan filling yang digemari, untuk lebih mudah masukan ke dalam plastik kemudian picit.
  9. Picitkan lagi adunan yang sama sehingga penuh dan kemudian dot-dot kan dengan warna pilihan.
  10. Kukus 10-15 minit sehingga masak.


Ini pula few tips untuk supaya apam korang lebih cantik dan menjadi!

  • Jangan gunakan api besar semasa mengukus untuk mengelakkan apam ni jadi merekah atau mekar. Gunakan api yang sederhana sahaja. nanti jadi macam apam eno pula**
  • Kalau boleh, balut tudung periuk anda dengan kain bersih untuk mengelakkan air wap kukusan menitis jatuh ke atas apam dan menyebabkan apam tidak cantik. 
  • Pastikan air betul2 panas sebelum nak kukus apam. Kalau tak, apam tak naik. jadi leper. 
  • Jangan terlebih pukul adunan. Nanti apam akan jadi naik semacam.
  • Kalau nak buat banyak2, abiskan satu adunan dulu. Pastu baru buat adunan yang lain pulak. Kalau lama sangat kat luar, angin akan masuk dalam adunan. Nanti apam jadi banyak lubang2 kat permukaan
  • Kalau nak permukaan apam lagi cantik, sudukan adunan menggunakan sudu kecil untuk masukkan dalam paper cup. Cuma yang nak buat dot2 je pakai piping bag.
  • Sebelum sudukan tu, kacau dulu adunan supaya angin2 yang masuk dalam adunan tu takde. 
  • Kukus setingkat-setingkat, takut tak masak and make sure kukus more than 15minutes.

Ok, sekian. Mana mana yang dah cuba tu, share2 pengalaman dengan saya. Peace yaww!



Terimakasih sudi baca! (:

Sunday, September 25, 2011

Girls and Haircuts.

Assalamualaikum!

-not me-

Terimakasih sudi baca! (:

Apam Polkadot/Ladybird Versi gua!

Assalamualaikum!

Takmo bebel panjang. Gua nak bgtahu kat semua orang walaupun 1st try Apam polkadot/ladybird aku hampeh gila, tapi 2nd try memang terbaek wooo!

Aku buat khas untuk beberapa kenalan aku kat MYDIN memandangkan yesterday is my last day kat MYDIN*berhenti atas sebab2 tertentu*

Hehehe.


HaHa. itu bukan apam yang saya buatlah. Haha. Itu saya google je. Tak sempat menyempat kot nak amek gambar.Mane taknya buat malam2. Siap pukul 12 malam terus gedebush atas katil! Hahaha. Lagipon, saya buat tak se-perfect ni. Hehe.

Esok nak buat lagi, nak buat untuk family and maklong yang bakal datang umah esok. Hehe. Nantikan~

Ok, bai!

Terimakasih sudi baca! (:

Tuesday, September 20, 2011

Cantik VS Kurang Cantik

Assalamualaikum!



Kalau perempuan cantik pendiam,
Lelaki akan kata:
'Wow!ciri2 isteri idaman.'

Kalau perempuan kurang cantik pendiam,
Lelaki akan kata:
'Tak reti berkomunikasi agaknyer.'


Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata:
'Mesti ada krisis ni. Kesiannya'

Kalau perempuan kurang cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata:
'Dah lah tak lawa,perangai plak mcm sial!!'


Kalau perempuan cantik menolong lelaki yang kesusahan
Lelaki akan kata:
'Wow! Heroin sejati.'

Kalau perempuan kurang cantik menolong lelaki yang kesusahan
Lelaki akan kata:
'Emm, taktik nak ngurat lah tu.'


Kalau perempuan cantik dapat lelaki handsome
Lelaki akan kata:
'Ok la. Bagai pinang di belah dua.'

Kalau perempuan kurang cantik dapat lelaki handsome
Lelaki akan kata:
'Kesian. Mesti dah kena bomoh lelaki tu.'


Kalau perempuan cantik di tinggal kekasih
Lelaki akan kata:
'Buta kayu betol mamat tu!!'

Kalau perempuan kurang cantik ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:
'Patut pon kena reject.'


Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata:
'Entah dato' mana bela ni.'

Kalau perempuan kurang cantik bawa BMW
Lelaki akan kata:
'Mesti anak orang kaya ni.'


Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata:
'Wah, caringnya'

Kalau perempuan kurang cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata:
'Eleh, gedik la tu.'


Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata:
'Don't worry,I'll make you happy forever.'

Kalau perempuan kurang cantik bersedih hati
Lelaki akan kata:
'Sikit sikit nangis!! Gembeng betul! Mengada ngada lah!'


Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata:
'Dah la lawa, pandai masak pula tu.'

Kalau perempuan kurang cantik pandai masak
Lelaki akan kata:
'Entah sedap ke tak tu.'


Kalau perempuan cantik main miskol miskol
Lelaki akan kata:
'Syoknya! Rindu lah tewww'

Kalau perempuan kurang cantik main miskol miskol
Lelaki akan kata:
'Kau ni takda kerja lain ke??! Sibuk ni tau tak!!'


Tak tahulah betul ke tidak wujud lelaki terlalu prejudice macam nieh terhadap wanita yang kurang indah parasnya. Tapi bukankah setiap ciptaan Tuhan itu indah belaka?

.ehem.

source dari SINI
Terimakasih sudi baca! (:

Friday, September 16, 2011

Lawak: Padah Ketawa. Tak Boleh Nak Berhenti Pula!


Jom Tengok Video Ni! *Video lama, baru saya tengok. Hehehe*





p/s : Tapi kena ingat Banyak ketawa itu mematikan hati dan melalaikan daripada mengingati akhirat dan mempusakai marah dalam hati. 

Tuesday, September 13, 2011

Aku Memang Menyesal!

Assalamualaikum!

Saya rasa, mesti Semua orang dah tahu lagu Beribu Sesalan by 3suara (Ning, Shila, Jaclynn). Saya baru juga nak layan. Hahaha! Terlalu ketinggalan kerana memang tak layan lagu2 sangat. Hehe.

Lirik dia agak kena dengan perasaan saya saat ni. Seyes menyesal! Walaweh! Mana elok menyesal! Takpa, this will be my last one! Just need few days, em, maybe months, or more to flush everything away! Fuhh! Naseblah kau kena flush. Sepa suruh broke my heart kan. Gosh! Be a strong girl oPiE! Big girl don't cry. 22 years old girl won't cry because of super duper stupid thingy! Keep him inside but throw your feeling toward him away!!!! Can meh?@_@

Fuhh! Sometime you just have to hold your head up high, blink away the tears and say good-bye, isn't it?

Ok meh layan lagu tu. Disertai dengan lirik iaitu luahan hati saya sendiri. *kecoh mak enon tol aku neh!*




Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku…




p/s: Hey you! Just watch my life fall apart! Lets get back to our normal ways. You and i just a blogger. Nothing is secure dear, even my heart!
Terimakasih sudi baca! (:

Lawak: Lembu Mengamuk Teruk!

Assalamualaikum!



Kisah di sebuah kampung....


Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!

Lembu : Kenapa kau kata macam tu?

Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku!

Lembu : Hah! Buat apa pulak?

Ayam : Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat anak dua tiga ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku dah mampuih nanti. Tapi manusia ni memang tak berhati perut. Hari-hari dia orang makan telor aku, macamana aku nak dapat anak!

Lembu : Alah! Kau punya masalah kecil je!

Ayam : Kenapa pulak kau cakap macm tu?

Lembu : Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak bunuh diri pun ada. Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku tapi sorang pun tak pernah panggil aku MAK!

Ayam : @#%^#^?????? *hampeh punye lembu!*

.Minum dik, jangan tak minum.



p/s:sekadar perkongsian, sumber dari SINI.
Terimakasih sudi baca! (:

Monday, September 12, 2011

Sejahtera ke atas Semua!!!!

Assalamualaikum!

Walawehhhh! Lama gilak tak update blog. Takda masa lah. Sedih tinggalkan blog ni sensorang. Bila dah tak buka blog tu, memang tak langsung jenguk blog korang. Huk~

Dah mula sem baru kan? Bagi mereka yang masih belajar kat IPTA, minggu ni minggu orientasi freshies manakala next week kalau tak silap bagi mereka yang baru buka sem. Tarik nafas dalam dalam, hembus! Tu diaaa. Kembalikan semangat nak belajar anda setelah 4bulan bercuti. *Kemain ko opie nasihatkan orang.*

Saya ni masih lagi bekerja di Mydin. Itu yang tak berkesempatan update blog. Yela, saya ni naik bas, balik rumah sure penat! Fuhh! Keluar rumah waktu matahari baru nak cakap 'hi', balik rumah bila matahari nak cakap 'bye bye'. Kerjanya office hour je, tapi, dalam bas yang menyebabkan berdouble hour. Walaweh! Tapi nak buat macammana, mencari rezki dari menganggur kan, kan,kan? Gaji pon not bad, kerja dok ngadap komputer dengan supplier je hari2. Tak susah, tapi pressure sikit je. Heheheheheh.

Ok, stop sini. saya membebel sensorang, tiada yang berminat membaca. *Sila cakap tidak kerana korang baca! Hahahahha*

Btw, saya nak ucapkan Selamat Mulakan Sem baru pada mereka yang masih belajar dan Selamat Selamat kepada semua!!!! Hehehe..

.Nah Seketul gambar raya.


p/s:nanti nak share tentang Melaka lah kat blog neh! Stuju tak?Hehehehe. Korang, kalau ada kerja kosong, bagitahulah saya yepp!

Terimakasih sudi baca! (:

Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!

Assalamualaikum!

Taksangka, pejam celik pejam celik, esok bukan lagi ramdhan, esok dah syawal. Busy kat MYDIN memang rasa masa berlalu sangat cepat. Serius wa cakap lu. Blog pon tak terupdate. Langsung! Fuhh~

Entri pendek ni sekadar bertujuan nak bagi kad raya kepada semua blogger yang kenal mahupun tak kenal saya. Nah! Ambil kad ni. Hehe



Mohon maaf atas kesalahan yang ada saya buat mahupun sengaja atapun tidak sengaja. Mungkin ada yang terasa dengan entri saya ataupun saya tidak membalas jejak mahupun komen. emm, ape ape jelah. SAya tahu memohon maaf bukan sahaja pada raya, tapi pada bila bila sahaja. Tapi disebabkan Kat MAlaysia ni dah sinonim macam tu, saya pon ambil kesempatan ni. Dunwori, at any time saya akan sentiasa memohon maaf sekiranya ada melukakan mana mana pihak. Cheh, Macam hape je pulak kan. Hahahahaha!

Selamat Hari Raya Aidilfitri Semua!!!!

Terimakasih sudi baca! (:

Sunday, August 21, 2011

Doodle Hari Raya Untuk Mak!

Assalamualaikum!

Percubaan buat doodle lagi. Ala, janganlah jemu tengok doodle saya. hehe. Ni actually mak yang suruh buat, Kononnya mak dah bagi wish Selamat Hari Raya pada orang ramai. Hehe. Kemain seronok mak. Hahahahaha. Simple je kad dia, doodle dia pon tak secomel doodle Kerana Manisnya Epal. *<--beliau Sifu doodle sy.Hehe.*Hehe.



Terimakasih sudi baca! (:

Mydin Ohh Mydin!

Assalamualaikum!

Baru dua minggu saya kerja kat Mydin sebagai inventory assistant, tapi rasa dah macam lama. Fuhh! (Boleh baca SINI juga). Penat badan tu ada juga, yela naik bas kan. Habis kerja jam 6ptg, naik bas 6.45ptg sampai rumah 7.20ptg, terus ke meja makan untuk berbuka. Hehehe.

Yang paling penat emosi. Huhu. Diorang kat sini memang pure melaka. Almaklumlah, orang2 melaka ni memang bahasa kasau *kasar versi Melaka* tahap dewa beb! Ehem, ehem, saya bukan orang melaka, saya tinggal di Melaka je ok! Hehe. Saya baru kat ofis yang ada 10orang tuh. Saya hanya ok dengan 4 orang je sebab yang selebihnya sombong, meja sebelah saya tu lagilah sombong! Huhu. Tak nak umpatlah, dosa~

Sekarang kan dah nak dekat raya, so, mesti ramai tengah shopping kat mydin beli bahan kuih raya lah, macam macam lagilah. Mydin sini pula kekurangan cashier, so, kami dari inventory terpaksalah tolong cashier. Serius terpaksa, even kami dibayar OT, tapi kerja kami pon dah berlambak, lagi nak tolong depa. Haiz.Tolong jelah, nak kata apa kan. Hehehehe.

Serius saya taksuka jadi cashier. Satu, saya ni gelabah. Mana nak masukkan barang dalam plastik, mana nak scan barang yang berlambak-lambak. Dah banyak kali saya jadi cashier, tapi tiap kali tu lah ada buat salah. mesti diorang menyampah dengan saya. Huhu, jadi, disebabkan kami wajib OT jadio cashier, saya tidak sesekali akan pegang counter, saya hanya akan jadi packer. Hehe.

.Gambar Mr.Google bagi.


Nanti dua hari before raya lagilah, kena kerja dari 7pagi sampai 7petang. Sepanjang masa jadi cashier *ehem, ehem, saya sekadar packer. Hehehe*. Yelah, mesti lah ramai shopping time tu kan. Beli ayam, daging, sayur, beras, nasi impit, minyak, air minum. Huhu.

Ok, benti sini. Sekejap lagi waktu berbuka. Selamat berbuka ya semua! Jangan Lupa tarawih, kejarlah lailatul qadr tu. :)


p/s: Kalau korang datang Mydin and kena beratur panjang, jan marah ea, sebab Mydin selalu kekurangna Staf especially cahsier during puasa & raya session. Peace Yaw!
Terimakasih sudi baca! (:

Friday, August 19, 2011

Lawak Terengganu: Menantu Terengganu Gaduh Dengan Mentua Kelantan Pulak!

Assalamualaikum!

Menantu Terengganu : Mok, kalu mok g kedaa, tolong beli 'ketang' 4 kilo. Nanti kito bayar.

Mentua Kelantan : Berehhhhh...........

.....Selepas Mentua Kelantan pulang dari kedai.....

Menantu Terengganu : Loooo, bakpe mok beli 'Ubi Ketang' (ubi kentang) banyok banyok ni.

Mentua Kelantan : Tadi mu kato beli kete (Ubi kentang). pah tu kete mano pulop.

Menantu Terengganu : Bukang Ubi ketang, kito suruh belik Ketang... Hok ada sepik nung.

.Gambar dari Mr.Google.


p/s I:@#$%^&*
p/s II:Sape faham? Hahahahhahahaha!
p/s III: Tajuk tiada kena mengena. Hahahaha!

Terimakasih sudi baca! (:

Sling Denim Bag Giveaway

Assalamualaikum!




Ketok banner kalau nak join. malam ni last taw!

Terimakasih sudi baca! (:

Thursday, August 18, 2011

Lawak: Kes Nenek Tua Menyamar di Kampung Pandan!!

Assalamualaikum!


Pulang dari kekalahan dalam sebuah perlawanan persahabatan, pemain-pemain bolasepak Kg. Pandan dirundung rasa malu yang amat sangat. Kerana itu Stopa dan Roslan bercadang untuk menyamar agar tidak dikenali orang.Stopa yang menyamar sebagai koboi, berjalan-jalan ke kedai dikampungnya. Tiba-tiba seorang nenek menegurnya.

“Hey Stopa …”

Kerana terkejut yang beliau masih dikenali orang, dia segera mengubah penyamarannya. Kali ini sebagai Syeikh Arab. Sekali lagi dia keluar ke kedai untuk membeli barang. Untuk kali kedua dia bertembung dengan nenek.

Dalam hatinya berkata.. 'Dia takkan mengenali aku lagi. '

Tiba-tiba nenek berkata "Hey Hashim"

Kerana kehairanan yang amat sangat,

"Maaf , bagaimana nenek dapat mengenali saya?"

Nenek itu menjawab.. “La engkau ni, ni aku la, Roslan!”




Terimakasih sudi baca! (:

Wednesday, August 17, 2011

Orang Asli Ohh Orang Asli!

Assalamualaikum!

.Mr.Google Bagi~



Stopa pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah durian. Lalu dia menghampiri seorang penjual buah durian yang merupakan orang asli tempatan.

Stopa : Bang harga durian ini berapa?
Orang Asli : Yang ini, sepopit sebiji.

Stopa kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa nilainya sepopit itu. Lalu Stopa buat buat tahu dan cuba menawarinya.

Stopa : Bang, boleh kurang sikit tak?
Orang Asli : Boleh aje, nak kurang berape?
Stopa : Lahupa, boleh ya!

Penjual orang asli itu kebingungan, lalu bertanya pada Stopa.

Orang Asli : Lahupa itu berapa?
Stopa : Cakap dulu, Sepopit itu berapa?


p/s:@#$%^&&*(@# LoL!
Terimakasih sudi baca! (:

Sunday, August 14, 2011

Manfaat Tidur di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum!




Tidur tidak memberi maksud yang buruk dan tidur juga penting buat kita asalkan tidur kita itu mengikut kadarnya. Begitu juga pada bulan Ramadhan. Tidur dapat memberi kesegaran pada tubuh dan otak kita. Tidur di bulan Ramadhan juga memberikan manfaat malahan turut mendapat pahala.


  • Tidur yang tidak berlebihan.
  • Tidur demi mengelakkan dari perbuatan maksiat atau perkara yang membatalkan puasa.
  • Tidur saat puasa dapat membuat waktu terasa semakin cepat sehingga akan cepat pula waktu berbuka puasa.
  • Tidur saat puasa akan mengembalikan tenaga setelah penat bekerja seharian.
  • Tidur demi mengelakkan memikirkan perkara perkara yang tidak patut.
  • Tidak tidur tapi sekadar melelapkan mata demi mendiamkan diri dari berkata kata perkara lalai dan lara.
  • Tidur untuk mengurangkan rasa penat lapar.


Manfaatkanlah Ramadhan kali ini seolah olah ini adalah Ramadhan kita yang terakhir.


source

Terimakasih sudi baca! (:

Saturday, August 13, 2011

Pengakuan Jujur Saya Untuk Awak!

Assalamualaikum!

Aiseh! tajuk dah nak dekat sama dengan entry beliau neh pula. Hahahaha.

Ok, korang pernah dengar lagu ni tak? Cinta Muka Buku by Najwa Latif? Saya pon takberapa layan lagu2 lepak lepak simple macam nih. Tak feel beb! Haha. Tapi kan, ada seseorang kenalkan saya lagu ni. Dia kata dia suka lagu ni. Saya cubalah dengar, 1st time, empppphhh, taaminat, 2nd time, sempoi gak, 3rd dan seterusnya, dah boleh layan lagu ni.

Seminggu ni saya takbuka pon playlist saya sebab jarang online, hari ni, malam ni, free, saya buka je playlist saya, lagu tu keluar dulu, and seriously i miss him so much!!!! Miss as? Kawan beb! Kawan! Sebelum ni dia periang, saya happy je dengan dia, tapi kebelakangan ni ni dia dah macam tak kenal saya.

Ya, dia juga seorang blogger. Saya kenal dia trough blog, saya suka ayat dia 'nothing is secure'. Saya jatuh cinta juga dengan ke-charming-an dia, tapi saya tak perasan yang saya dah tersasar jauh. Kami hanya kawan, kawan biasa malahan kami tidak kenal satu sama lain pon. Hanya kenal macam tu je. Saya rasa beliau tu dah perasan yang saya ter'over' and he try to avoid me. Huhu. Betapa keliahatn bodohnya saya. Haiz!



Dan saya just nak clarify kat sini saya suka dia, memang suka dia, tapi just sebagai kawan *taanak syok sendiri!* kerana dia sendiri cakap perangai dia memang macam tu, jadi saya rasa mesti dah ramai yang tersuka dengan dia sebab dia sangat charming. Hemmm, biarlah. Anggap je macam dulu, tak kenal siapa dia, hanya kenal sebagai blogger pemilik satu blog yang telah saya follow dan anggap juga dia tidak kenal saya.

Saya cuma nak cakap saya rindu dia sangat sangat. Ya, sangat sangat. Hope dia tidak menghilangkan diri. Kalu macam chipsmore ok lagi sebab atleast muncul juga kadang kadang. Haih!

Ok, jom layan lagu yang dicadangkan beliau, kata beliau cerita dalam lagu tu macam cerita kami, emm, kononnye lah, jom layannnnnn:



p/s:semoga saay dapat lupakan beliau dan teruskan hidup seperti biasa.
Terimakasih sudi baca! (:

Friday, August 12, 2011

Lawak: Mana Pergi Telurnya?

Assalamualaikum!


Jamal ke kedai untuk membeli telur yang dipesan ibunya.

Ketika berdiri di tepi jalan, dua buah kereta tiba-tiba berlanggar di hadapannya.. Dia terkejut dan kaku di situ sehingga polis dan ambulans tiba.

Setelah mangsa dikeluarkan, Jamal berlari pulang dan terlupa membeli telur. Jamal dengan penuh minat menceritakan kemalangan itu pada ibunya.

“Dahsyat bu, kakinya tercabut dan terpelanting ke seberang jalan.
Tangannya pulak putus, kepala pecah, perut terburai…”

Tiba-tiba ibunya mencelah, 
“Telurnya mana?”

Jamal menjawab, 
“Err… Mal tak tau pulak ke mana tercampaknya! “




Terimakasih sudi baca! (:

Aku Panas Dengan Kau. Kau lah!

Assalamualaikum!

Panas seh, panas. Serius tengah panas dengan someone. Rasa loser gila saya ni. Terpedaya, tertipu. Bukannya apa, memang saya ni mudah tertipu, tersangkut. Dunwori oPiE iSa, you just remove dia from your life! Yes! Done!

Untuk pengetahuan semua, saya ni memang mudah terasa 'panas'. Tapi memang cepat cool balik. Tapi dengan someone ni, tak boleh nak cool langsung. Memang takboleh cerita apa yang beliau buat sampai saya rasa panas tahap dewa api. Kalau saya cerita, saya lah loser tu.

Tapi bila pikir balik, apa faedah dia buat saya macam tu. Haih. Tiada apa yang boleh buat, hanya flash him/her away! Semua ada mengenai dia, saya dah remove, biaq p sama dia.


Serabut seh aku nak pikir hal kau!






Ohh no!!!!!!!!!!!! I'm a loser!
Terimakasih sudi baca! (:

Thursday, August 11, 2011

Rahsia Personaliti Wanita Mengikut Kedudukan Dalam Ahli Keluarga

Assalamualaikum!



Dulu dulu, orang tua percaya bahawa setiap perkara yang berlaku itu ada maknanya tersendiri seperti kedudukan wanita dalam keluarga.


  • Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan
  • Air - kedua, Keenam, kesepuluh
  • Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
  • Angin - keempat, kelapan, kedua-belas


1. Wanita berunsur Tanah
Tanah yang subur mempu membuahi tanaman yang hijau dan mekar. Wanita yang bersifat tanah biasanya mempunyai sifat-sifat seperti:

  • Rendah diri di hadapan suaminya serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban demi kasih sayangnya kepada suami.
  • Sebahagian sifat tanah, wanita jenis ini tidak cerewet, tidak suka bercakap meninggikan diri, tidak menyombong dan bukan seorang pemarah.
  • Tenang dan mengamankan jiwa suami, selalu memberi galakan dan sokongan dan tidak suka membantah atau membangkang.
  • Orang yang berperawakan manis dan lemah lembut, pembersih dan sentiasa menjaga kecantikan untuk suami.



2. Wanita berunsurkan Air
Air sifatnya bersih dan suci, sejuk, nyaman serta menghilangkan dahaga. Air juga sifatnya mencambahkan benih, menyuburkan serta menyegarkan. Wanita bersifat air mempunyai ciri-ciri seperti berikut:

  • Menghidupkan hati suami menjadikan suami sentiasa bersemangat.
  • Mengambil berat tentang suami dan kebajikan anak-anak serta tidak membiarkan anak-anak hanyut dibawa arus hidup.
  • Hatinya bersih serta boleh membahagiakan suami dan anak-anak.
  • Menenangkan hati suami bila si suami menghadapi masalah.



3. Wanita yang berunsurkan Api
Api sifatnya panas dan membakar tapi menerangi kegelapan malam. Ia juga menghangatkan kedinginan malam serta digunakan untuk memasak. Wanita bersifat api:

  • Cintanya sentiasa hangat membara kepada suami serta kuat cemburu.
  • Cergas dan cepat dalam geraklaku menjadikan dia seorang yang cekap dalam menguruskan hal-hal rumahtangga.
  • Penasihat yang baik kepada suami.
  • Pandai dan cekap menguruskan rumahtangga. Pandai menghias diri agar kelihatan cantik dan menarik dihadapan suami.
  • Sentiasa waspada dan cepat bertindak bagi menyelamatkan keadaan.



4. Wanita berunsur Angin
Angin meredakan kehangatan, menjadi sumber tenaga. Wanita yang berunsurkan angin:

  • Mempunyai sifat lemah lembut dan menyenangkan suami.
  • Pandai memujuk rayu suami dengan kata-kata yang indah.
  • Mempunyai perilaku yang bersopan-santun dan berpekerti mulia dan tidak suka menyusahkan suami.
  • Pandai mewujudkan suasana selesa dlam rumahtangga agar ia sentiasa dipenuhi kegembiraan dan ketenangan





source:lanunsentral


p/s:ini sekadar penyataan, boleh dipercayai, juga tidak. :)
Terimakasih sudi baca! (:

Tuesday, August 9, 2011

Spontaneous Tuesday Lah Pula

Assalamualaikum!

Seriusa rasa nak Spontaneous Hari ni, saat ni, ketika ni..

-Kadang kadang ia Bukan Rindu, ia Sekadar Rutin yang Nak dilakukan Setiap Masa. Ya, itu Anggappan yang boleh Melegakan HatiKu-

Terimakasih sudi baca! (:

Day 30 - Hke 30.. Apa Yang Berlaku?

Assalamualaikum!

Fuhh, lucky this part jatuj pada hari saya 1st time kerja MYDIN. Tudiaaaaa...

Okeh, entri ni mungkin membosankan. Hari ni first day kerja MYDIN. Pagi ada taklimat yang sangat panjang. Dari jam 9.30pg sampai 1tengahari. Pergh! Kematu bontot duduk kerusi kechik dek kerana kerusi besar diduduki orang kechik. Haiz.

Ok fine. Bila dah masuk office inventory, pergh, busy macam mak nenek tahap dewa api wehhhhh! Tula, korang seronok seronok shopping, ada yang bekerja demi memuaskan hati korang tau! Serabut saya tengok semua orang dalam office tu. Nak hantar order sana sini.

Korang kat dalam MYDIN tu lak seronok je shopping eik. Hahahhaha. Itu abru MYDIN secoit keciknya, belum hypermarket. Cheh! macam mana lah diorang kerja.

Ok, actually ni bukan kerja tetap saya weh. Sementara tunggu mana mana panggilan dari kerja yang setaraf dengankelayakan saya, saya kerja je ni dulu. Gaji pon ok, office hour je kot. Saya akan kejra sampai dapat kerja tetap. Atleast i'll gain experience.

Ketat rupanya peraturan MYDIN ni. Macam macam, tapi syukurlah nak anda diterima kerja. Wuseh!!




Akhirnya tamatlah cabaran 30days blog challenge. Gamoknye tak berupdate lah blog saya ni dan tiada sapa lah nak jenguk. Uhuk! Tambahan lagi hari hari sampai rumah jam 7.30ptg, lagilah.. Waaaa!

Terimakasih sudi baca! (:

Monday, August 8, 2011

Day 29 - Siapa Saya 10 Tahun akan Datang?

Assalamualaikum!

Whoa! Terbaek wok!Suka nak menulis neh!

InsyaAllah, lagi 10 tahun saya akan ada business sendiri kerana saya yakin business akan menjamin masa hadapan saya dan 'bakal' keluarga saya juga keluarga saya sekarang. Saya rasa semua pon tahu yang 9/10 sumber rezeki adalah dari perniagaan. Wuseh!

Saya juga nak buka nursery+tadika. Apa pasal eik? Saya suka kanak-kanak? Tidak juga, biasa biasa je, tapi taktahulah, rasa nak buka nursery+tadika. Juga nak buka satu ehem ehem. Hehe. Tidak boleh bagitahu sini, nanti dah macam buat business proposal pula. Hehe. InsyaAllah semua tu akan dijadikan business keluarga.

Jadi, mulai sekarang, saya akan kumpul sikit demi sedikit duit untuk dijadikan modal perniagaan kelak. Kita mula dari rendah okeh? Boleh jadikan Nabi Muhammad s.a.w dan Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary iaitu orang Melayu terkaya di Malaysia sebagai sumber inspirasi saya! Bermula dari rendah dan insyaAllah perlahan perlahan akan mencapai kejayaan. Amin Ya Rabb!





p/s:esok 1st time keje, fuhhh!
Terimakasih sudi baca! (:

Sunday, August 7, 2011

Day 28 - Hobi Saya??

Assalamualaikum!

Wah, ni yang malas wa nak cakap ni. kalau saya cakap saya tiada hobui amacam? Kalau ikut definisi hobi time kanak kanak ribena dulu, hobi adalah aktivit yang dilakukan ketika masa lapang kan? Kumpul setem? mewarna? Fuhhhh!

Kalau tanya saya apa definisi hobi bagi saya, saya akan jawab hobi adalah sesuatu yang dilakukan oleh seseorang kerana didorong oleh rasa seronok dan seseorang itu melakukannya oleh kerana minat yang mendalam.

Aiseh! Boleh masuk dalam silibus BM ni. Haha!

Yela, masa sekolah rendah dulu tak habis habis kawan kawan ada buka biodata yang mesti kena letak hobi. Lepas tu cikgu2 pon sibuk tanya apa hobi untuk dijadikan karangan. Pastu cikgu pon asyik cakap hobi itu perkara yang buat apabila masa lapang. Huhu. Bagi saya, hobi tiada kena mengena dengan masa lapang. Hobi=minat.

Ok, masa kecik kecik, serius saya suka melukis. Kalau melukis mesti dapat A punya! Tapi saya paling benci mewarna. Lepas lukis mesti kena mewarna kan? Arggghhhhh! Saya mesti rasa nak upah mak atau kakak sulung tolong warnakan.

Kalau time tu kawan2 lukis taapernah pikir logik, tapi saya ada jugalah. Lebih lebih lagi bila lukis rumah. Kalau lukis rumah, mesti ada orang berdiri sebelah rumah iaitu saya untuk menggambarkan itu rumah saya. Kawan kawan semua lukis orang sama besar dengan rumah. For sure pintu lebih kecik kan? Saya pon terpikir, eh, nanti macam mana aku nak masuk rumah kalau aku besar sangat neh? Lantas saya terus melukis diri saya secomel comel saiz. Itu adalah pemikiran saya ketika darjah 2. Aiseh!

Lepas tu, masa sekolah menengah, serius takda hobi. Rasa menyampah nak melukis. Grrrr! Bila dah masuk matrik dan hingga sekarang, silalah check buku buku saya, hahahahaha! Mesti ada conteng conteng lukisan punya! haha. Dan saya lebih suka lukis orang, dengan body cut yang pergh! boleh buat lelaki terliuq. Lepas tu seksi tahap dewa! Haha. Mana taknya, sebab saya nak kurus, slim macam tu. Hahahahahhahahaha!

Baiklah, itu sahaja yang mampu saya cakap. Ingat, walaupun saya suka melukis, tapi saya tidak kreatif, saya juga benci mewarna!

 Okeh, kat bawah ni adalah hasil lukisan saya yang tidak seberapa. Saya scan dan upload sini!
_
_
_
_






Hahahahahahaha! Sila lah percaya semua tu lukisan saya! Hahaha. Saya tak se-expert tu beb! Mr.Google bagi loh!

.entri 30 days blog challenge.
Terimakasih sudi baca! (:

Saturday, August 6, 2011

Lawak Sabah: Dialog Tersangat Lawak Versi Sabah!

Assalamualaikum!




Awas!! Entri ni totally sabahan! Jadi sepa sepa yang nda faham, buat2 faham aaa. Kalau mo translator, boleh tanya Sang Adam ne..

Jom berketawa!


1. Bila org nampak ko baring tutup mata:
    S: Ko tidur kah?
    J: Tidak la, sia training mcm mana mau mati bah..

2. Imagine ko bawa bawa tv ko yg rusak pi technician bikin n dia masi juga tanya:
    S: Mau kasi bagus kah ni tv?
    J: Tidak la,sia buring ba,jadi sia bawa la tv sia pi jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
    S: Ko kluar time hujan ni?
    J: Eh ndak la,hujan yg naaaanti baru sia kluar.

4. Time ko baru bangun tidur, dia tnya:
    S: Ko bangun sdh?
    J: Ish, sia tidur sambil jalan bah ni!

5. Kawan ko call fon ruma ko:
    S: Mana ko?
    J: Sini bus stop!

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
    S: Ko baru mandi kah?
    J: Manada, sia jatuh dlm lubang jamban bah!

7. Ko bediri di dlm lift di tingkat paling bawah sdh, diorang tanya:
    S: Going up kah?
    J: Eh ndak la,sia tangah tunggu apartment sia turun bah ni.

8. Boyfren ko pi ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko masi juga mau tanya dia:
    S: Eeeh,bunga ka tu?
    J: Tidak la Ling! Paku-pakis sama kubis bah ni.

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, trus ada org katuk pintu n dia tanya:
    S: Ada urang kah?
    J: (Suara Kiut)Teda urang! Taik bah yang becakap ni!!!


p/s I: Saya bukan sabahan, tapi saya belajar di UMS-Universiti Malaysia Sabah!
p/s II: Saya rindu nak dengar dialek sabah!!!
Dia adalah SOURCE saya!
Terimakasih sudi baca! (:

Day 27 - Makanan dan Minuman Kegemaran

Assalamualaikum!

Wokeh, malam ni nak nengok movie yang macam best, so entri hari ni pendek je. Point form ala ala jawapan exam Subject Dr.Than Aung. Hehehhe..

Lauk Pauk & Sayur :

  • Masak Lemak Cili Padi since my mom orang Negeri Sembilan.
  • Masak Asam Tempoyak since my dad orang Pahang.
  • Sayur bayam! Yummy!
  • Saya suka ratah carrot dan tomato! Wuuu, sodap ea.... :)


Kuih Muih :

  • Karipap inti kentang kari sahaja. Yang lain kureng minat!
  • Apam gula hangus.


Buah buahan :

  • Apa apa buah yang fresh dan keluar dari peti ais. But saya prefer betik dan tembikai.


Minuman :

  • Any tea and nescafe. Mesti panas. Hehe. 
  • Saya taasuka air sejuk tapi saya suka carrot juice kalau rasa nak minum air sejuk. :)
  • Plain water. Ya! Saya suka air masak.


Makanan Sampingan/Minum petang :
  • Keropok lekor sudah pasti! Yeay! Dah banyak kali saya cakap saya peminat keropok lekor kat SINI dan SINI.




p/s:Kenapa si sepet cuba buat saya rindu dia?!
Terimakasih sudi baca! (:

Blog List Lepak Bersama Muz

Assalamualaikum!


Nak join klik banner yepp.... Peace Yawww!

Terimakasih sudi baca! (:

Friday, August 5, 2011

Cara Wanita Berjalan Menggambarkan Sikapnya

Assalamualaikum!




1.  Berjalan kelihatan dari belakang seperti tidak memijak tanah :

  • Tidak Jujur. 
  • Bermulut laser dan mudah menyinggung perasaan orang lain ketika berbual. 
  • Ego.
  • Agak pemboros juga tidak berfikir seblum berbelanja.
  • Namun, wanita dalam golongan ini biasanya menjadi pujaan hati ramai jejaka!


2.  Berjalan dengan menoleh ke kiri dan kanan :

  • Pandai menyimpan rahsia.
  • Ramai wanita lain beranggapan wanita dalam golongan ini suka menipu kawan sendiri namun lelaki berusaha memikat wanita wanita dalam golongan ini kerana mereka dianggap mudah diatur dan diuruskan.

3.  Suka menunduk ketika berjalan :

  • Mempunyai sikap tertutup-hanya berbual dengan rakan rapat dan boleh dipercayai untuk simpan rahsianya.
  • Bersikap dingin dan kurang mempercayai kehidupan cinta.
  • Tapi kalau sang adam dapat pikat wanita macam ni, akan kekal sebab golongan ni golongan setia!


4.  Berjalan menatap lurus ke depan :

  • Berpendirian teguh!
  • Tidak suka kalau pendapatnya ditentang.
  • Hanya memilih mereka yang berpandangan luas untuk berkongsi pengalaman.

5.  Berjalan badan bergerak ke kanan dan ke kiri :

  • Tidak kisah dengan apa yang berlaku di sekelilingnya.
  • Menganggap semua masalah yang dihadapi kecil walaupun masalah besar yang dihadapi.
  • Selalu tidak dapat selesaikan masalah kerana memandang remeh masalah besar.

6.  Berjalan kelihatan tegak :

  • Tidak suka urusan peribadi idcampuri orang lain.
  • Serius berbicara seolah olah mahu menunjukkan pendiriannya yang teguh.
  • Suka lelaki yang berdikari tapi romantik!

7.  Berjalan seperti zirafah :

  • Kalau bergerak tu macam badannya kehadapan kebelakang.
  • Lemah perasaannya.
  • Mudah terasa dan tersinggung juga mudah mengalirkan airmata.

Jadi yang mana satu cara jalan korang? Ada kesamaan tak?Hehe!

Source: http://www.tentangcinta.com

Terimakasih sudi baca! (:

Day 26 - 15 Fakta Tentang Saya!

Assalamualaikum!


  1. Untuk Mereka yang belum mengenali saya in person, 1st impression confirm saya ni sombong, tapi bila dah kenal. Haha. Taamo cakap.
  2. Saya taasuka naik public transportation okeh.
  3. Benci gila dengan tempat crowded!*sah2 la naik public transportations crowded kn*
  4. Saya kureng suka jalan jalan pada public holiday or weekend.. *again, crowded lorh*
  5. Saya sangat suka berjalan dengan family dari kawan kawan. Hehe*syukur dpt family yg supporting gle..ehem3, dr kengkwn*..
  6. Saya sangat mudah nangis aka mudah terluka. Sangat sangat!*gado dgn kwn pon dah nak sob3.
  7. Saya mudah minta maaf dan memaafkan orang..
  8. Saya benci backstabber, tapi saya still boleh maaf kan org yang backstab saya. *Baik kan saya? haha*
  9. Saya sangat suka berkelah. yehaaa! Syiok beb!*cepat2, bawa saya pergi picnic lepas bace ni. Haha!*
  10. Saya pandai berenang dan ada lesen diving tapi GEMUKKKK! Haha..
  11. Saya orang yang paling gelabah dalam dunia. Haha.
  12. Saya tidak suka cerita/drama gedik/cinta.
  13. Saya suka cerita seram dan ganas.Hehe!
  14. Kaki makan pedas tahap dewa api... *Nasib taapernah kena buasir. Hehe*
  15. Muka saya berumur 5 tahun lebih tua dari umur saya. Aigoya....*syukurlah nak ada muka*
  16. SAYA TAAERNAH KURUS, DR BAYI LAGI.. haha…..
Eh, ter-enambelas pulop. Hehe!


p/s: Yeay! Dapat kerja sementara kat MYDIN sebagai inventory asst! :)
Terimakasih sudi baca! (:

Asyik2 Entri Tak Sabar Nak Tunggu Raya, Tak Da Pula Entri Tak Sabar Nak Menyambut Bulan Ramadhan!

Assalamualaikum!

Hamboi, hamboi. Baru 5 Ramadhan kak, bang oiiiii. Kemain lagi. Dah buat entri taasabar nak pakai baju raya lah, nak hidang lemang lah, nak kacau dodol lah.

Amboi, bila 2, 3hari nak ramadhan, masing masing cakap 'Ala, lagi beberapa hari nak puasa ni, kena santap perut, santap mata puas2 before puasa, lepas ni takda can lagi'

Takda pula buat entri taasabar nak tunggu ramadhan, beramal di bulan mulia. Ish ish ish. Padahal bulan ramadhan itulah waktu terbaik nak beramal. lagi dialog biasa before ramadhan 'Eh, dah nak pose dah?Cepat je eik, tak sedar plak. Adesss'

Bila baru beberapa hari puasa 'Eh, baru 3/4/5 hari puasa tapi rasa taasabar nak raya. lagi 27/26/25 hari nak raya kan? Taasabarnya, rasa nak lajukan masa je.'


Haih. Bukankah kita patut nanti nantikan bulan yang mulia ni, dah berasa sedih kerana bakal meninggalkan bulan yang mulia ni.

Bukan nak cakap bulan lain taapayah beramal ke? Bulan Ramadhan kan lebih mulia lebih berganda pahalanya.

Jom beramal! Yuukkkk!



Terimakasih sudi baca! (:

Thursday, August 4, 2011

Super Junior Mr.Simple MV and others 'Hancuss' Live Stage.

Assalamualaikum!





Haa, Akhirnya MV Mr.Simple dari SuperJunior keluaq juga! Tudia. Uhuk uhuk. Tapi simple lah. Huhu. Memang Mr.Simple. Huhu. Ada tak comebackstage SuJu dengan MR remove? nak juga dengar suara diorang sebenar masa live stage kan. Hehe. Saya ada cakap tentang diorang punya 5th album kat SINI dan SINI..

Miss A memang teruk habis. Macam semput je menari atas pentas. Tula, orang focus more on singing than dancing kalau rasa stamina taacukup. LoL! *habislah fans diorang bunuh aku jap g*. Nasib lagu lagu diorang memang best. ada weh dalam playlist saya sebab lagu diorang best, MV pon ok, cuma Live stage je hancusss. Sorry to say. Hehe!

Tapi 2NE1 memang terbaik. suara diorang mantap jugak weyh. Ingatkan autotune je. Minzy terbaik sebab sing adn dance at the same time! Terbaekk wokkk!

Kalau rasa nak dengar 'Mr remove' diorang, klik SINI untuk 2NE1 kesayangan saya(bagi lagu UGLY) dan SINI untuk Miss A Live Perf(Lagu Good Bye Baby) yang memang hampeh! Nak check artis kesayangan korang ada juga, check je kat sidebar Youtube tu. Huhu. Emmm, nak cari SNSD the gedixs lah. Hahahahahhahaha!

Peace yawwwww buat peminat peminat mereka yang ada saya kutuk diatas ni. Hehe. V(^_~)

p/s:saya baru tahu tentang MR remove ni. Hehe. Best layan kutuk. Haha.
Terimakasih sudi baca! (:

Lawak: Spontaneous Thursday #5 : LoL!

Assalamualaikum!

Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tidak berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba kereta itu emergency brake, aku sondol belakang keretanya. Aku turun dalam hujan lebat dan marah pemandu itu kerana berhenti mengejut, tapi dia nampak kehairanan kerana aku marah dia dalam garaj kereta rumahnya...
source:FB TerrBBaaaaeeekkk

Terimakasih sudi baca! (:

Day 25 - Makna Disebalik Link Blog

Assalamualaikum!

Okie dokie. Kalau tengok nama profile saya, oPiE iSa kan? Sebenarnya berasal dari Sophie Isa*pronounce as sopie.Hehe*..


Kat rumah family saya memang panggil Sophie. Kekadang panggil oPiE gak. So, link blog saya ni nama samaran saya bersama nama ayah saya iaitu isa. Saya kalau letak nama macam mana pon, nama ayah wajib ada. Yela, orang tahulah saya ni anak pokcik Isa tu. Hehe. Macam FB saya, saya letak nama chinese saya, tapi still ada nama pokcik iSa tu. Heheheheh...

Ada kawan saya tu saya langsung taktahu nama bapa dia sebab dia kalu letak nama kat fb, blog, tumblar, twitter etc, taapernah ada nama bapa dia. Huhu. Sangatlah tidak dikenali bapa dia. Hehe.

Apa apa jalah opie~


.taksabar nak balik kg jumpe diorang.Huhu.





p/s:saya hepi hari ni sebab ada orang tu dah tak misteri lagi dan dia sangatlah cute. Oh no, dia telah curi hatiku. Hahahaha. Wekkkk~

Terimakasih sudi baca! (:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...