Saturday, August 6, 2011

Lawak Sabah: Dialog Tersangat Lawak Versi Sabah!

Assalamualaikum!




Awas!! Entri ni totally sabahan! Jadi sepa sepa yang nda faham, buat2 faham aaa. Kalau mo translator, boleh tanya Sang Adam ne..

Jom berketawa!


1. Bila org nampak ko baring tutup mata:
    S: Ko tidur kah?
    J: Tidak la, sia training mcm mana mau mati bah..

2. Imagine ko bawa bawa tv ko yg rusak pi technician bikin n dia masi juga tanya:
    S: Mau kasi bagus kah ni tv?
    J: Tidak la,sia buring ba,jadi sia bawa la tv sia pi jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
    S: Ko kluar time hujan ni?
    J: Eh ndak la,hujan yg naaaanti baru sia kluar.

4. Time ko baru bangun tidur, dia tnya:
    S: Ko bangun sdh?
    J: Ish, sia tidur sambil jalan bah ni!

5. Kawan ko call fon ruma ko:
    S: Mana ko?
    J: Sini bus stop!

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
    S: Ko baru mandi kah?
    J: Manada, sia jatuh dlm lubang jamban bah!

7. Ko bediri di dlm lift di tingkat paling bawah sdh, diorang tanya:
    S: Going up kah?
    J: Eh ndak la,sia tangah tunggu apartment sia turun bah ni.

8. Boyfren ko pi ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko masi juga mau tanya dia:
    S: Eeeh,bunga ka tu?
    J: Tidak la Ling! Paku-pakis sama kubis bah ni.

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, trus ada org katuk pintu n dia tanya:
    S: Ada urang kah?
    J: (Suara Kiut)Teda urang! Taik bah yang becakap ni!!!


p/s I: Saya bukan sabahan, tapi saya belajar di UMS-Universiti Malaysia Sabah!
p/s II: Saya rindu nak dengar dialek sabah!!!
Dia adalah SOURCE saya!
Terimakasih sudi baca! (:

13 comments:

  1. hehe...memsng lawak, x sangka pandai loghat sabah ar, perfect...hehe

    ReplyDelete
  2. boleh bah kalau kau itu.. ndak apa masalah, sannang syakk tu..nanti kau balik sana itu sabah, kirim salam sama itu urang kita..hehe

    ReplyDelete
  3. hihihihihi.. lawak le.. best blog awk~!

    ReplyDelete
  4. haha..not bad.. it was juz sarcasm answers..haha

    Blog rasmi : ini jacksky.punya! Blog

    ReplyDelete
  5. im a sabahan , n dats funny . like it :)

    ReplyDelete
  6. ade 2-3 org kwn sabah n bace ni paham skit2... heheehe mmg klaka laa...

    latest entry Apa Yang BLOGGER PERLU ADA?? [PART 2]

    ReplyDelete
  7. ira rifai kazen y :) x sgka leh ada kaitan kn ? :)

    ReplyDelete
  8. ai na..
    lawak bha jugak ni,,
    sia pon rndu mau ckp sbh..
    hehehe...

    ReplyDelete
  9. Haha! Nakal, paling manang jua koni. .^^..

    ReplyDelete
  10. Haha! Nakal juatu ,paling manang koni!

    ReplyDelete
  11. indak lawak bah. buring sia baca

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...