Saturday, April 24, 2010

sOlat??

pELIK AR dGN DiOrg NI.. BOLEH BANGGE NYE SEBUT, "Subuh ag r ak susah".. pergh, diorang tau x solat tu wajib? nPe mereka Sengaje Tido lepas asar (walaupun lom solat asar) malah tido pada waktu yg da nk masuk magrib, pastu xsolat magrib(asar confirmla), isya' pe ag... Zuhur Wallahualam, sbb de kelas, xtaw depa solat ke x..

Kte kne tegur kn? tp ble tegur, wat xkesah je, malah, one day tu, siap ckp ag, SHai, sy xsolat subuh, zuhur, asar pon,(time ak suh die solat mgrib tatkala mgrib hampir habis.. seolah2 solat tu sekadr hobi atu pabile de mase je.. apekes...........

Ak da puas nasihat ase nye, ak ni pon bukan org kuat iman yg alim sgt, nk tegor lebih2 ase mcm xlayak je.. em, xpe, ak da cbe yg trbek, selemah2 iman adalh membencinye dgn ati(membenci perbuatan tsbt)..

Plus, ak da ase malu nk tegor diorang sbb diorang mcm mrh je ble ak tegor.. yela, confirm diorang ckp, "ala, ko tu pon bukan bagus sgt iman".. ermph, xlayak kn nk tego??

xpe la, sme2 doa spye mereka sdr satu ari nti...





p/s: klo rambut merah mnyala, pe gne diorang solat ea?sah ke wudu' diorng?smbung nex post ea.. wink.. (^.<)

Tuesday, April 6, 2010

Kundasang oH kundasang

2, 3 & 4 Mei 2010..

Ohhhhh~~aku sayang Kundasang..

Dah dua tahun kat Sabah, baru la dapat g Kundasang.. tanah tinggi kt Sabah ni, dekat dengan Gunung Kinabalu (GK).. Bagi mereka yg nak daki GK, kne g cni la.. pergh mak ai, cantik gilerr~ MasyaAllah, indahnya ciptaan Allah..

Asalnye Wani, geng baik ak dr matrik ajak ak g, mule2 xnak g, pastu da de org nak blnje, kte g jela..free la katekan. Naseb plak ari jumaat tu Good Friday, cuti, mmg tepat pade wktunye.. pagi2 ag ktorang da tgu bas kat UMS, sampai Kundasang dalam jam 11 sbb kes nak cari bas mini yg paling murah n selesa, yela, jalan jauh kn...(xla jauh sgt pon, tp jln bengkang bengkok tahap gaban~)..

ish, lpe plak nak ckp nape wani ajk aku g sane n kat mane ktorg tinggal..
act wani ajak g sane sbb last week, die de prog kat sane, kg. Mesilao name tmpt tu, so de family angkat, kesnye, die tertinggal HP kat uma family angkat die, tu yg die kne g sane lg.

mule2 igt aku wani n kwn ak je yg g, rpenye, kwn2 wani, si aisya n ain pon ikot~ ramai tu, rase cam bersalah plak menyemak kt uma org.. tp ble da smpai sane, kt uma family angkat wani tu, BAIKNYE diorang.. Baik sgt sgt.. m.cik n p.cik,K.win, k.fara, k.aniq, abg Din, abg amir diorang sgt baik.. anak2 buah angkat wani,kiut2 gle... pp diorang merah2, yela, tmpt sejuk kn~

org cakap kundasang(bg org yg lom g la), same cam cameron ke?? lain sgt2.. sejuk, cantik, kundasang..SAYA SAYANG KUNDASANG..he2.. abg din baik sgt, die bawa kitorang g jalan2 satu kundasang..(haha, xla satu kundasang pon--analogi je)

org kate, ape la de kt kundasang tu, de PENGALAMAN..huhhu.. ktorng xde pon g mane2 park, ktorang just travel stu kampong.. g atas n ujung kampong, kebun sayur yg basar~~~ sejuk sgt, kabus sume tempat.. posing sana, posing sini.. 24 jam posing~ kekadang abg din jd jurukamera, tp sayang nye, banyak gmbr die xamek, ermph, igt kt die da capture rpenye tak..xpe2, kenangan tu da tersemat kat memori kami..tq abg din, tq m.cik,p.cik,k.fara, k.aniq, abg amir n sume la~

xlpe gak TQ pade WANi sbb sudi bawa aku g sane..

p/s:xsangke abg din ske Ain; ktorng masak kt uma diorang; xsangke gak aku nak menangis time tulis blog ni sbb rase rindu ngan diorang n kundasang~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...