Thursday, December 22, 2011

Kasih Bapa dan Anak (Video)

Assalamualaikum!

Terjumpa video ni dari FB kawan and nak share dengan korang. Serius sedih. Nak pecah jantung tengok..


Terimakasih sudi baca! (:

Tuesday, December 13, 2011

Salah Cakap VS Typo!

Assalamualaikum!

Ok. Sekarang saya admit saya ni selalu salah cakap instead of ramai orang typo. Grrr! Memang teramatlah tidak sedar tatkala mengeluarkan kata kata kesat salah tersebut. Bila ada orang *kawan kawan or famili ke* ketawa kat belakang, baru lah sedar, sangatlah buruk sentence yang saya keluarkan.

Tadi je dah salah cakap lagi.

Saya : *sambil bagi resit kat customer* Ni saya bagi diskaun, kalau kunci tu tak boleh pakai, boleh datang ambil kunci baru.
Customer : erkkkk?

Cit, cit, cit! Perkataan yang besar adalah perkataan yang disalahgunakan! Walaweh! Malu wa! Ayat sebenar yang dihabaq adalah : Ni saya bagi resit, kalau kunci tu tak boleh pakai, boleh datang, untuk buat semula.

Itu satu yang saya ingatlah, banyak lagi kot! Haiya. Apa ubat nye neh? Share sini sikit kawan kawan~


.okeh,abaikan beliau.hikhik.



p/s:Gua kecewa dengan diri gua! Dengan ini, secara rasminya, gua join group NI, baru je jumpe tadi. hehehe..

Terimakasih sudi baca! (:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...