Thursday, June 30, 2011

Lawak: Tukang Gunting lagi Power Dari Polis Taw!

Assalamualaikum!

Aduh. Rasa macam2 nak tulis, tapi nak kena buat report praktikal jap. So, macam tak sempat menyempat nak update blog. Ok, layan cerita pendek ni jap.
-
-
-
-

Stopa : Bapa aku hebat. Dia polis. Semua orang takut ngan dia.
Ali : Eleh, bapa aku lagi terer. Kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tu tunduk.
Stopa : Wow! Bapa kau keja apa?
Ali : Tukang gunting rambut.

Stopa : Hampeh!!!




p/s:layan cerita Umrao Jaan kat B4U sambil buat report LI...

Terimakasih sudi baca! (:

Spontaneous Thursday #1

Assalamualaikum!


Melaka Negeri Tercantik dan Terbersih!



Terimakasih sudi baca! (:

Wednesday, June 29, 2011

Wordless Wednesday #7 : Zipper Makeup!


Malaysia VS Taiwan

MALAYSIA 

VS 

TAIWAN

Lawak: Wordless Wednesday #6 : Just Joking, You May Park Here





Wordless Wednesday #5 : Mengantuk Weh!


Wordless Wednesday #4 : Tengs KakNiena Sudi Promote Blog Saya!









Bloglist Liniey Mustaffa

Assalamualaikum!


Dahla, taapayah pikir panjang-panjang. Pergi join nu. Ketuk cun-cun, hensem-hensem kat gambo TuanBlog Segmen tu wokey?

Ye, saya memang rajin nak join segmen2 ni sebab nak promote blog *alamak, terlalu jujur ke?*

=P




p/s:sesukati aku je eik tag diorang. Hehe.

Terimakasih sudi baca! (:

Wordless Wednesday #3 : Melompat Lebih Tinggi!



Tuesday, June 28, 2011

Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyana

Assalamualaikum!

Haa, baca tajuk dah tahu ni entri contest. Hehe. Dah, taapayah pikir lama-lama. Ketuk je banner kat bawoh ni yepp. Ketuk juga even taamo join. Hehe. *ini paksaan bukan relaan.hee*

pesen saya letak banner beso-beso. tujuan ikhlas:nak amek hati TuanBlog Contest.Wakaka.Sila terharu! Wee.

Tanpa bebel panjang lebau, saya telah selitkan bersama gambar yang saya nak pertandingkan*ecece, ayat taaboleyblah*
Taadaa..
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Ni gambar kat hostel UMS sebelum pergi kelas-VIVA*presentation Tesis*. boleh dikira ia adalah kelas terakhir di UMS. Wuwuwuwu. Tetiba sedih. Ayoyo....

Mereka yang kena tag:

..CikLolaLala..
..CikFarha..
..NienaShopping2U..


Terimakasih sudi baca! (:

Monday, June 27, 2011

Giveaway | "Love to Look Gorjes!"

Assalamualaikum!

Entri Straight to the point!
-
-
-
-
Ada tiga orang blogger yang rajin terlampau juga baik hati untuk membuat GA. Nak join le tew?! Noh, Ketuk hensem2 kat banner tu!

.macam bese, banner sebeso gajoh supaya korang juling menengok lantas mengambil hati TuanBlog GA.


Then, siapa nak join wajib teka apa hadiah yang bakal diberi. Saya ni dengan gelojoh meneka berikut adalah hadiah yang bakal diberi oleh mereka yang buat GA kerana diorang ni sure baik hati gila kan.


Ehem-ehem.

.set berus makeup yang berlambok2.


.set eyeshadow yang juling mata dek kerana warna yang takkeruan warninya.


.Shawl satin Hana T. Wee!
-
-
-
-
-
Dan beriku adalah mereka yang baikhati *penganjur lowh*
-
-
-
-
-
-




Terimakasih sudi baca! (:

Saturday, June 25, 2011

Miss These Moments!!

Assalamualaikum!

Layan gambar je okey.
_
_
_
_
























Rindukan Sabah Juga!

(T__________________________T)

Terimakasih sudi baca! (:

Cara Dapatkan Backlink Dengan Mudah

Assalamualaikum!


Semua orang tahu bahawa "backlink" ni penting untuk setiap websites. Backlink ni sebenarnya untuk memudahkan enjin carian seperti Google dan Yahoo untuk mengindeks websites kita supaya berada di ranking tertinggi untuk sesebuah enjin carian tersebut..

Lagi banyak backlink yang kita perolehi, maka lagi tinggi lah ranking websites / blog kita tu mudah-mudahan lah.Selain dari itu,backlink juga mampu untuk memberikan traffic dan page rank yang berkualiti kepada websites/blog kita itu seperti websites Facebook dan Youtube yang memang korang kenal.

Tapi apakah korang tau macam mana nak dapatkan backlink yang berkualiti tapi dengan cara mudah?? Ada caranya,walaupun dah ada blogger yang dah pun menggunakan teknik ni, tapi tak salah kan cuba lagi.So,jom kita mencubanya.

Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting dalam blog ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL blog anda di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

3.Pastikan blog / websites anda adalah "do follow blog" macam mana nak tahu blog anda do follow atau tak? Mudah saje cuba rujuk disini : Cara Tengok Blog Anda Dofollow atau NoFollow

4.Cari 5 blogger lain yang belom ada dalam Senarai Blog Backlinks dibawah untuk menyertainya.

4. Penting! Jangan delete entry ini untuk mengelakkan backlink anda dan orang lain hilang!

Senarai Blog Backlinks :


1. sila letak URL blog petak bawah disini
2. sila letak URL blog petak bawah disini
3. sila letak URL blog petak bawah disini
4. sila letak URL blog petak bawah disini
5. Free Money Online
6. EasyBacklink.Co.CC
7. Blog Aku Punyer
8. Miss Lyzeer
9. Muz
10. Opie Isa


PERATURAN

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.10). (5 minit je mesti siap)

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti dibawah :-

3. Harus jujur dan jangan buang link-link dan digantikan dengan link-link yang lain.

4.Jangan lupa cari atau tagged 5 rakan blogger anda untuk menyertainya.Mudah je kan.

Keterangan : Jika anda mampu mengajak lima orang saja untuk mengcopy artikel ini maka jumlah backlink yang akan didapat adalah:

Posisi 10, jumlah backlink = 1
Posisi 9, jumlah backlink = 5
Posisi 8, jumlah backlink = 25
Posisi 7, jumlah backlink = 125
Posisi 6, jumlah backlink = 625
Posisi 5, jumlah backlink = 3,125
Posisi 4, jumlah backlink =15,625
Posisi 3, jumlah backlink = 78,125
Posisi 2, jumlah backlink = 390,625
Posisi 1, jumlah backlink = 1,953,125

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 1,953,125 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan traffic ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.10), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan Muz jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian paling bawah (No.10).

Source: Windows 8 Revolution


Terimakasih sudi baca! (:

Lawak: Keajaiban Pak Pandir!

Assalamualaikum!



Pak Pandir dan Wartawan


Satu hari kecoh Pak Pandir panggil wartawan datang kerumah dia.Bila wartawan2 sampai mereka pun bertanya ada apa yang menarik ni pandir. Pak Pandir pun kata..tenguk ni..aku tanam pokok rambutan tapi tumbuh pokok ubi kayu.

Wartawan : Waaa pelik ni Pak Pandir. Cuba cerita kat kami. *Mata dah berkaca2 berkobar2 nak dengar keajaiban*
Pak Pandir : 5 bulan dulu aku ada tanam pokok rambutan kat sini. Aku ingat lagi sebab aku ada tandakanya kat sini.
Wartawan : Dengan apa Pak Pandir tandakan?
Pak Pandir : Dengan batang ubi kayu, jawab Pak Pandir.
Wartawan : ... ... ... ... ... ... ... ... ... ....


Pak Pandir dan Ikan Keli

Pada suatu hari Pak Pandir membeli beberapa ekor ikan keli di pasar borong di pekan.apabila pulang kerumah dia menyuruh Mak Andih menyiang ikan tersebut. Ketika sedang menyiang.

Mak Andih: Oi bapaknya! Macam mana nak siang ikan ni? hidup lagi ni.
Pak Pandir: Apa yang susahnya tu mak andih?
Mak Andih: Nak ketuk kepala ikan sadis la pulak.
Pak Pandir: Tu pun nak dikecohkan. Maknya rendam saja ikan tu dalam air, Kasi lemas ikan tu.sekejap lagi mampos la tu.
Mak Andih$%^&(#.....


Source: Belog Lawak

Terimakasih sudi baca! (:

Meraung Kesedihan! Oh My JOZAN!!!

Assalamualaikum!




Sedeh JOZAN Awam Nano saya kalah. Kitorang satu family frust gila. Kalah dengan SEPAH pula tu.Ayoyo.. Takpelah, JOZAN naib johan pon, JOZAN tetap yang terbaik!!! Oh my JOZAN!

Terimakasih sudi baca! (:

Thursday, June 23, 2011

Lawak: Mampu ke MAMPUS?

Assalamualaikum!



Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi. Antara alasan yang diberikannya:


Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah

Isteri : Kenapa pula?

Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, "satu" is one, "dua" is two, "tiga" isteri (is three). Baru betul dan sah!.

Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang "singular" dan " plural"

Suami : Berkenaan apa tu?

Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih ' plural '

Suami : Contohnya?

Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?

Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural.

Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang.

Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah "s" je, kan?

Lepas daripada tu, si-suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi...

Hehehehehe.................................

source:BelogLawak

Terimakasih sudi baca! (:

Wanita Tertua Di Dunia Dah Mati

Assalamualaikum!




Korang kenal tak wanita paling tertua di dunia? Maria Gomes Valentim, orang brazil. Wanita ni mati beberapa minggu before ulang tahun hari jadi dia yang ke-115 iaitu pada 9 Julai yang bermaksud dia berusia 114 tahun, 347 hari ketika dia mati. Beliau mati pada 18 Mei 2011.

Cakap bukan sebarang cakap, wanita ni tercatat dalam Guinness World Records tau.

Tapi, apakan daya, disebabkan kegagalan beberapa organnya berfungsi, wanita tersebut mati. Waktu dia mati tu, umur dia 48 hari lebih tua daripada orang yang sebeum ini dinobatkan sebagai orang paling tua didunia, Besse Cooper dari Monre, Georgia.

Wanita ni memang bagus sebab walaupun umur dia dah mencecah 144 tahun, anak dia cakap Valentim masih sihat, masih berselera makan, masih kuat daya ingatan dan masih mengenali orang. Valentim juga amalkan diet yang sihat tau. Beliau makan sebuku roti setiap pagi dengan kopi, buah-buahan dan juga susu.

Jadi, korang macam mana? Amalkan gaya hidup sihat tak? :)

Source:Berita Harian



Terimakasih sudi baca! (:

Wednesday, June 22, 2011

Lawak Utara: Orang Utara Gaduh Dengan Orang Terengganu!

Assalamualaikum!



Ada dua orang sahabat. Abu dan Stopa *nama asal adalah mustapha*. Abu orang Utara manakala Stopa orang Terengganu. Diorang ni roomate dan diorang guna katil double decker.

Kisahnya, si Abu ni suka baca komik maka selalu lah dia beli komik or majalah. Si budak Ganu ni pulop, tak reti2 nak beli sendiri tapi asyik dok pinjam Abu punya je. Kekadang Abu belum baca Stopa dah kebas dulu.

One day Abu beli majalah ujang. Baru dia nak ambil mood nak mula baca ujang tu, baru mukasurat pertama ni, tetiba si Stopa ni bersuara,

Stopa : Abu, nok ujang.

Abu : Nanti lah jap, aku baru nak baca. *menjawab dengan sopan santun (sabar-sabar)*

Stopa : Abuuuu, nok ujang tuuuu.....

Abu : Nanti lah dulu, bagilah aku baca dulu. nanti dah habis aku bagilah ko!

Stopa : Abu! Nok ujang!

Abu : Hang ni dah melampau! Kalau nak beli sendiri la. Apa hang ingat aku beli ujang ni dengan duit bapa hang ka?*bercakap dengan nada tinggi setinggi gunung everest*

Stopa : Laaaa, aku kata tu, haghi nok ujang tu, mung basuh kaing, kekgi basoh pulop. *menjawab dengan kecut*

Drum!!!!!!!!!!! Hujang terus turun dengan lebatnya. Basah habis baju si Abu.

Moral: Ujang bukanlah ujang yang ditag | Jangan burok sangke dengan orang laing tau! No, no, no


.ni la ujang. Hehe.



Source: hotmedia2u


Terimakasih sudi baca! (:

Tuesday, June 21, 2011

Porn site!!!!

Assalamualaikum!



Tadi baru baca entri Farahin Nasir mengenai senarai email yang sign up din porn site. Huhu. Cuak beb masa try check tadi. Haha. Apsal lak nak cuak, bukan wa ada buka porn site pon. Saya inesent tau! Lalalalala. Lah, takcaye ke? Lantok ah. Wekk..=P

Lagi satu, kalau orang tu nak buka porn site, for sure dia kan sign up lain emel kan? emel yang khusus untuk benda2 lucah or spam. Kan, kan, kan? Huahuahua. Mereka bijok untuk memuaskan nafsu mereka. LoL~

Baiklah, nak check, boleh check kat entri blog Farahin Nasir atau SINI!!!!

p/s: Apsal saya tanya Mr.Google imej2 18SX  (imej suci untuk diletakkan dalam entri ni)banyak sangat keluar gambo seksi Miera Liyana? Haha..

Terimakasih sudi baca! (:

Makanan Yang Bikin Wa Terliur

Assalamualaikum!

Awas! Ni Entri bikin lapar!


Haha. Takla-takla. Haha. Tapi ni entri pasal makanan. Korang ada makanan fevret yang kalau hidang banyok-banyok kat korang, korang takkan jemu punya. Ada tak? Ada tak?

Saya paling suka, paling minat dua benda je. CENDOL dan KEROPOK LEKOR. Hidanglah banyak-banyak-banyak, for sure saya akan tatap habeskan! Bukan sebab saya bernafsu besau, tapi sebab saya memang suka dua makanan ni. Kena pula makcik saya ada buka kedai cendol. 


Kedai ni dah banyak kali masuk surat khabar dan pernah beberapa kali masuk TV. Nama kedainya CENDOL MADU REMBAU. Sangat sedap weh. Meh saya share gambar...






______________________________________


Ok, cakap pasal keropok lekor pula. Saya pernah sekali je pergi Kelantan dan taapernah pergi Terengganu. Itu pon sebab abang kawan kahwin. Kat Kelantan pon lebih kurang Terengganu je kalau bab-bab keropok lekor ni. Tapi Terengganu hebattttt lagi loh.. Sangat-sangat-sangat sedap weh. Yang Kelantan punya ok juga compare dengan tempat2 lain selain dua negeri ni.

Masa pergi Kelantan tu, banyok gila beli. RM10 henggit. Tapi taktahu berapa kg tu. Pastu kawan saya tu bagi lagi keropok lekor.. Banyak gila koleksi keropok lekor. Tapi en, en, en, seminggu je bertahan sebab saya gelojoh bila nampak keropok lekor. Huahuahua. Lagipun, kitorang 11 orang 1 family. mana tak cepat habesnye yepp.

Meh kita share gambo. *ni Mr.Google sedekoh*







Eh, eh, terbanyok pulop letak gambar. Haha. Alamak, lapo.............................. Eh, bukan, bukan, mengidam. Sape2 baik hati, sedekoh ler sikit keropok lekor kat saya ni. Sian saya ni tau. 

Ok, apa kata korang share pula makanan fevret korang yang korang tapenah rasa jemu makan. Wink!

p/s 1: minggu ni pergi makan cendol kat kedai Maklong saya. Jom ikut!
p/s 2:Kesedapan makanan ini adalah terkecuali bagi Sabah dan Sarawak. Sebab rasa kat sana totally diff.. Hehe.

Terimakasih sudi baca! (:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...