Monday, June 20, 2011

Tolong Pakcik Ni





Johan :Sudah lama mengemis, pakcik?

Pengemis : Ya...lebih kurang sudah 18 tahun , nak.

Johan : Wah, sudah lama juga ya pakcik..sehari biasanya dapat berapa pakcik?

Pengemis : Paling sedikit RM50.00 nak

Johan : Banyak juga ya pakcik??

Pengemis : Bolehlah nak, untuk keluarga...

Johan : Ohhhh.....keluarga pakcik ada di mana?

Pengemis : Isteri pakcik meninggal lama dah. Anak pakcik pulak semuanya ada 3 orang, tiga-tiga lelaki. Yang pertama dekat di Universiti Putra Malaysia di Serdang tu. Yang kedua dekat Universiti Malaya , dan yang ketiga dekat Universiti kebangsaan Malaysia di Bangi nuun.

Johan :Wahh..hebat- hebat keluarga pakcik ni...boleh tahan juga yerrr..

Pengemis: *Sambil tersenyum* Biasalah nak. Anak pun pandai apa, sekolah kat sini?

Johan : *Membalas senyuman* Pakcik ni..So anak pakcik tu semuanya masih kuliah?

Pengemis : Tak arrrrrr....semuanya mengemis seperti pakcik....Diaorang kata duduk maengemis dekat universiti ni banyak kit incomnyer pasal budak2 U nie pemurah! Lagi2 kalau dekat2 exam. Setakat dua tiga ratus sari tu biasalah!

Johan : Cisss..Hampehhhhhh. .!!!!

 
.Wa tanya Mr.Google, dia bagi gambo ni.

p/s: Ni memang copy paste tapi dah lupa mana source dia. Koleksi lama2 ni wei.

4 comments:

  1. comelnye dia...:)
    klu dia yg mengemis saye bagi wallet saye jew..:P

    FOLOW

    JOM singgah blog saya nak...asik2 event...asik2 event...ade benda lain ke?.

    ReplyDelete
  2. @SheyPull

    Bagi wallet tapi wallet kosong kan? Haha~

    ReplyDelete
  3. @soooooour

    Haha.. Taatahu, Mr.Google bagi tu....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...