Monday, June 13, 2011

Lempang Nak?Tak Boleh RightClick Lah!

Assalamualaikum!

.NoRightClick tau!.


.Oh, right click juga ea.Babap kang. Ni Copyright tau.


Kalau diperhatikan, blogger yang mempunyai follower sampai 4 angka ke atas, diorang takkan ada 'NoRightClick'.

Tahu tak sebab haper? Sebab Disable right click tu menyusahkan readers. Kenkadang, orang bukan nak copy, orang just nak 'Open Link in New Tab'. Situasi ni selalu gak buat wa geram. Grrrr bak kata nabil.


Hehe. Act, saya pon ada buat Disable right click kat my blog before ni, tapi bila ia juga membuat wa panas bila buka blog orang yang disable right click, wa terus buang. Menyusahkan.

Tapi en, en, bagi peminat2 'NoRightClick' anda taperlu buang kerana sebenarnya ada cara nak 'Open Link in New Tab'. Saya rasa ada yang tahu dan ada juga yang tatahu. Kalau yang dah Tahu tu, diam2 kau sana *Saya sedang berdialek Sabah bah*, yang tatahu tu, caranya, anda hanya perlu tekan Ctrl and tekan je Link yang nak buka kat New Tab tu. Hehe.


Terimakasih sudi baca! (:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...