Sunday, May 29, 2011

Sureal Photo Manipulation

Just enjoy photos below!












Erik Johansson is a Swedish Photoshopping genius who takes his own pictures and manipulates them into surreal scenes - scenes that defy logic… scenes that make it hard to stop looking at them… scenes that cause your mind to wonder.

In short, Johhansson creates unbelievable realism as art.  His creations do what images are supposed to do: they open your eyes

I got this from Erik Johansson page! Enjoy Ya!


Terimakasih sudi baca! (:

Wa Dah Malas Wa Cakap Lu!

Assalamualaikum!

Alamak, sindrom malas update blog dah datang. Takla busy pon. Yela, balik praktikal sampai rumah dah 7.30malam, still ada mas boleh update, memang macam2 nak cerita, tapi maleh ea, jangan cakap lah...... Aduhai...

Apa2 pon nak share sini yang saya berpraktikal sangatlah seronok. Memanglah derm bored, tapi diorang kat office memang cool! Dah rasa macam diorang satu family, yang sorang panggil Dik Non, ada juga Kak Non, abang Non and Pakcik Non pon ada! Bhahahahaha! Lawak tol diorang ni.

Office kalau takda orang datang, bising, padahal, bahagian kitorang ni empat ketul je.. Haha..

Diorang pon baik2. Sopan santul lagi tu..

Ok, mesti tertanya2, i'm mariner, how come duduk office? Haih, kan dah habaq mai, saya berpraktikal di
Jabatn Laut Melaka. Memang kerja office, tapi ia ada melibatkan apa yang saya belajar macam SOLAS, Seamanship, COLREG and macam2 lagi.. *perkataan2 pelik tu boleh google sendiri apa maksudnya*

Jadi memang duduk office lah. Check fail sana sini, check kapal apa masuk, keluar, seafarer..  Alah, panjang nak bebel. cuba buka sendiri laman web Jabatan laut kalau nak  tahu lebih lanjut. Pengetahuan am, apa salahnya kalau rajin. Haha.. rajin ke tu?


Baiklah, selain daripada malas, saya juga sedang rajin download drama. oYeah! Itu yang busy juga tu, dah jadi malas nak menaip update blog pula. Nuffnang pon dah tak sudi dengan wa. Hehe.. Tupuchi Nuffnang.

Ok lah, nak pergi tidur. Wa manyak ngantuk oooo...


.Anggaplah itu saya dan yang sebelah yang muka kiut hati legend tu balak saya.


Terimakasih sudi baca! (:

Friday, May 20, 2011

Industrial Training? Soram sojuk dibuek ea.

Assalamualaikum!



Berh, dupdap dupdap jantung ni. Berdebar2 sangat. yela, next week dah nak praktikal. takut lah weh. Praktikal di Jabatan Laut Melaka.

Kerja2 office je yang akan saya buat.Pakaian for sure lah FORMAL kan? Adoiaii, kasut hitam bertutup takdak ni. Kua duit lagi nak beli.

Tak kisahlah, apa yang nak disampaikan adalah, wa debar-debar-debar tahap dewa. haiz~


p/s: tadi breakfast mee goreng yg dibeli dan ia menggunakan polystyrene. Wa dah lah berhati konservasi, rasa bersalah je, tapi licin juga lah.. burp! ups, excuse me..


Terimakasih sudi baca! (:

Thursday, May 19, 2011

New Look

Ok, the look is not my look, my blog punya look loh.. hehe..

My face pores getting bigger! yeeee, menyampah!

Baiklah, baiklah.. saya tahu blog saya sentiasa huduh. Wuaaaa! Wa tak kreatip loh.. Header pon entah haper2. Tak kisahlah, janji saya sentiasa happy sebab dapat tengok Running Man dengan lancarnya! *Sila bergumbira bersama2 saya!*


Rasanya dah terlalu lama tak update apa2. Pastu tetiba buat entri yang takda maknanya. Yai, eottoke? Jap, hotak ni sangat Jam bila dirumah kerana asyik buka tutup petiais yang kosong dah merenung kosong didapur yang juga kosong. almaklumlah, hujung bulan kak... Haha..

Baiklah, mulai esok saya akan rajin balik! Gambateh!


p/s:baru sehari balik rumah rasa dah naik 4kg. How come???!!

Saturday, May 7, 2011

Saya Busy Lah!


Assalamualaikum!

Wah, wah. Lama bebenor dah OPIE ISA tak jenguk blognya. Bukan busy, tak busy dengan assg or study pon.

Exam dah habis, mana ada study lagi.

Haha. Sebenarnya busy enjoy. Puahahahaha.....

Malas lah nak taip manyak2. Jap ea. Nak enjoy lagi ni. Nanti2 lah update!

Eh2, kejap2 nak habaq mai yang ni baru balik dari BBQ farwell party. Yela, final sem kan. Dah tak jump lagi lepas ni kecuali time konvo!

Tata!

Anyeong!




.posing sambil nyanyi lagu LADY GAGA-TELEPHONE.bhahaha.


p/s: kenapa aku ada kawan2 yang kawin senyap2, tup, tup dah ngandung?

Monday, May 2, 2011

Joongki's Last Appearance in Running Man

Ok, sila sediakan tissue berbundle2 bagi yang meminati beliau esp dlm Running Man!



.Kwangsoo.Haha.Jongkook.Jongki.JiHyo.Jaesuk.


Saya sudah buat entry mengenai penarikan diri beliau dalam RM before ni. Boleh check sini. Masa broadcast pada kat SBS pada semalam (1 Mei), Jong Ki ada announced yg beliau telah membuat keputusan untuk meninggalkan RM sebab busy dengan penggambaran movienya sekarang. Jongki terima popularity yang banyak daripada penonton dan peminat *termasuk saya TEHEEE* minat tambah suka dengan caranya yang cute dan  agak dorky dalam RM.

Masa tu Jongki takdapat tahan lagi. Dia nangis gila2*lantas membuat saya menangis even belum nengok* Boleh nengok short video time Jongki nangis tu sini. (Yela, episode 41 belum keluar yang ada Sub. Wuwuwu~)

Yela, dia rasa sedih sebab berpisah dengan cast-mates dia yang dah rapat2 gila. Bila dia nangis, otomatik si Ji Hyo and Kwang soo pon melalak juga *uwaaa.sedih!*

Haih, apa2 pon, macam yang ada dibagi tahu dalam entri before ni, PD RM belum decide nak ganti tempat Jongki.

Haih. Macammana ni? Sedihnya! Please invite him as a guest later! Betul2 macam Family ounting bila Yejin and Chunhee keluar, rasa nak pecah jantung ni! Sedih sangat~





Waaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!Jom nangis sama2.. 


source:allkpop

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...