Sunday, May 29, 2011

Wa Dah Malas Wa Cakap Lu!

Assalamualaikum!

Alamak, sindrom malas update blog dah datang. Takla busy pon. Yela, balik praktikal sampai rumah dah 7.30malam, still ada mas boleh update, memang macam2 nak cerita, tapi maleh ea, jangan cakap lah...... Aduhai...

Apa2 pon nak share sini yang saya berpraktikal sangatlah seronok. Memanglah derm bored, tapi diorang kat office memang cool! Dah rasa macam diorang satu family, yang sorang panggil Dik Non, ada juga Kak Non, abang Non and Pakcik Non pon ada! Bhahahahaha! Lawak tol diorang ni.

Office kalau takda orang datang, bising, padahal, bahagian kitorang ni empat ketul je.. Haha..

Diorang pon baik2. Sopan santul lagi tu..

Ok, mesti tertanya2, i'm mariner, how come duduk office? Haih, kan dah habaq mai, saya berpraktikal di
Jabatn Laut Melaka. Memang kerja office, tapi ia ada melibatkan apa yang saya belajar macam SOLAS, Seamanship, COLREG and macam2 lagi.. *perkataan2 pelik tu boleh google sendiri apa maksudnya*

Jadi memang duduk office lah. Check fail sana sini, check kapal apa masuk, keluar, seafarer..  Alah, panjang nak bebel. cuba buka sendiri laman web Jabatan laut kalau nak  tahu lebih lanjut. Pengetahuan am, apa salahnya kalau rajin. Haha.. rajin ke tu?


Baiklah, selain daripada malas, saya juga sedang rajin download drama. oYeah! Itu yang busy juga tu, dah jadi malas nak menaip update blog pula. Nuffnang pon dah tak sudi dengan wa. Hehe.. Tupuchi Nuffnang.

Ok lah, nak pergi tidur. Wa manyak ngantuk oooo...


.Anggaplah itu saya dan yang sebelah yang muka kiut hati legend tu balak saya.


Terimakasih sudi baca! (:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...