Tuesday, September 28, 2010

POLITIC is not My WorlD!

Pening dah kepale ni.Tula, dah tau sarang tebuan xboleh dijolok, mau juga jolok.. naa, amek ko, kan dah kene sengat, bukan sekejap bengkak tu, saketnye lame. dah la g jolok xbgtaw org lain, tanggung la saket tu sorang2, xde sape nak letakkan ubat.

Selalu Nasihatkan org, last2, ble dah kene btgt hidung, huruhara hidup ko. OhMy! Please, jaohkan sarang tebuan itu dari aku kerane ak tau ia pnuh dgn tebuan yg sengatnya sgt berbisa,sudah ku disengat sekali n ak xmo disengat lagi.ak tau ak boleh bunuh tebuan tu, tp bukan senang mau tangkap tebuan kan? dah tangkap pon belum tentu boleh bunuh, last2 kene sengat lagi.

Baeklah, Shafiyyah Mohamad Isa, sophie, shai, sile berhenti berpolitik dlm kehidupan kau, anda bukan manusia yg pandai berpolitik mcm slh seorang kwn anda tu...... alaaa,,, beliau la, beliau tuuu.. sbb anda tu berhati lembut sgt, xleh terluka ckit, trus bernanah luke ko tu.. ecececeh~

V.U.T.O.D just came into my life & suddenly dissapeared.OhMy!

Dush, Dush, Dush...Bangon SHAFIYYAH!!!

Friday, September 24, 2010

AkU TaHu SuMe RInDu KeHadiranKu Di Pagi Raya..

Haha. Lame gle xupdate blog.. Aritu ight kan nak cite pasal Jelajah Kemerdekaan Sarawak, tp mcm dah Basi lak cite tu.. Prog tu pada 25 ogos-30 ogos... Xpela, letak2 pics jela kn...


Ni act entri utk Raye.. hehe..
Buat Prtama Kali Ak kt UMS, ak balek raye setelah 2tahun beraye kt UMS... wah, gempak gle...

Agknye sbb terkejut beruk boleh balik raye tahun ni, smpai ruma je trus demam.. **tergedix plak kn**.. haha... Demam 3 hari kot smpai kan tudung raye pon xsempt beli sbb hari sblm hari mantai tu dah nak balik Pahang... Tp ak kuatkan diri, kamie ramai2( Kakni, ciah, Jannah, Ayat n Ayah-->driver ye...hehe), shoppin la kt Taman Cempaka.. Ala, yg buka jam 12 tu...12 mlm yer, bkn tghari... Buka kol 12 n ttup jam 3 pg.. gle la pack.. brlanggar bahu la, klo xpgg tgn sure hilang xkan jumpe balik..(boleh la jumpe balik, kol je la kn....haha)..


**shoppin, jgn xshoppin**

Shoppin punye shoppin, smpai la jam 2pg,. tp ciah, ayah n ayat dah giveup, g tido kt van, ak, kakni n jannah jela.... diorang nye shoppin, tp beli 1tudung je, ak je beli byk shawl.. cewwaaahhh, yela shawl kn murah, tudung batu2 mahal, ala2 makDatin tu, euuuwww, xminat den... mcm auntie g2... haha..

keesoknnye, igt kan nak balek Padang Tengku, Kuala Lipis, Pahang pas sahur, tp ble ak bangon tido je(ak xpose sbb bendera jepun), matahari dah nak trpacak kt kepale, (punyela lwt bgon kn), igtkan ak dah kene tinggal, diorang dah balek pahang(ala2 cite Home Alone plak), rupenye masing2 lom siap, mak lom siap jahit langsir, ayah lom siap pakukn batang langsir, rumah lom fully kemas, last2 balikla malam, so smpai pahangnye pada sahur hari mantai..




**kami yg sentiase padat dlm serena**


Haaa, dah name pon raye kn, sure la jam kn? punye la pjg jam...(xigt katne sbb tido je dlm kete, buka mate je tgk kete beratur pjg, pjm balik, buka balik, pjg ag), hampir 1 stgh jam(menurut ayah la, kami tido je kn)... asalnye blh smpai pahang jam 3pg, dah smpai jam 4.30..

Ayah punye la peccuuuttttt... biase la, klo balek pahang je, mesti pecut punye, ktorang yg kelapran dlm kete pon die xheran, dah la buke mkn ckit je masing2, (sbb lauk xbyk, tapau dr bazar la katekan), mak dah byk kali ckp, xnk berhenti kat rstoran ke, lpr ni, ayah wat dunNo je, 5jam kami tahan lapar, tp smpai Ruma wan je, trus sahur.. uikkk, ak yg xpose pon sebuk makan sahur, mmg kami lparrrr...

yg dah smpai kt c2 juz m.cu Nor je(beliau yg dikatakn oleh org ramai yg sebijik macm aku sbb kami kiutmiut n cun melecun.. haha)

syiok la raye kt sane sbb sume tanye, mane sopi? ohh, budak sabah balek tahun ni... mane2 sedare n m.cik2 mesti tanye punye lah,,,,, auuuuu, femes i.. haha...

**masing2 tayang gelang.. haha..(kt ruma Wan)**


tp hari raye ketiga(aka ari ahad) kami dah balik melake sbb selase dah skolah..  hari isnin  M.tam dtg uma, punye la kecoh si ipah n k.ngah tu. becok kemain..

::::SELASE::::



Mizi n Osman dtg uma(kwn skola rndh @ anak murid mak gak),,, besenye diorang dtg rmai2, ade uqbah, salman, athuf, faez, (sape ag eik, lpe la)... tp kali ni diorang 2 je sbb yg len bz keje... dah lame ak xjumpe diorang, last ak jumpe diorang 2006, tp time tu ak dduk blkg je, sgn, senyap je.. mak ak je lyn diorng.. budak Sharodz la katekn(si osman yg ckp la kn)... tp kali ni, diorang dtg ruma, ak lyn habes2 diorang.. smpai diorang trkjut la, nape dulu ak nmpk pendiam n garang(garang??? kin panas)... tp skrg becok lak... tp style ttp same.. haha.. Si osman senget ckp die rindu tgk jerawat ak yg byok tu.. ade ke patut.. yela, kulit dah licin skrg kn?(haha, perasan)..

pas diorang mnjamu selera, diorng ajax ak jln sekali, ak ckp, gle pe, korang de motor, aku??? mak ak pon cdgkan la gne kete ayah yg trsadai tu je(sbb ayah xg keje), mizi plak mg de kete serena kt uma,. sure la die expert bwa serena kn.. mak pon yaken jela..
besh gle brjln raye, mulut si seman asyik membebel je.. haha... Tp xsume uma cekgu ktorang beraye, n xsume rumah kengkwn kami beraye sbb mase xckup.... huhu.....
xpa, nex year kte plan bek2 aa....


::::RABU::::





Rabu plak kua dgn Mas n Alynn.. bukan beraye pon juz diorang raye uma ak, aku beraye uma diorang, pastu jln2 Jasin.. disebbkn Jasin ngan Uma ak jaoh, trpakse la ak g tido uma Mas..

:::::KHAMIS:::


**Ni Rumah Terakhir, Ruma Sufia.. Masing2 muke kpntan except pai sbb die baru join.. haha**





Hari plg penat!!
NAk terkeluar bijik mate sbb pkai lens kn...haha
Berjln 10 rumah, kononnye masing2 dah kenyang, tp tiap2 ruma mkan gak.. haha. rezki jgn ditolak... n yg plg geram sekali, ak asyik terkene je dgn diorang ni.. eh, lpe lak nk bgtaw spe diorang tu yerk.. diorang adalah Rin, Muna,Ain Hisham, Sufia, Nola.. 6 org je..act dah plan awal2 lg, last, 6org je yg g n yg g sume budak2 ex5ik.. haha.. tp ktorang beraye ruma sume org, xkre la pe kelas pon...ktorang habes beraye dlm jam 10 g2 la.. penat weh... mmg pnt.. *mcm ak yg drive kn..haha*



CONCLUSION::::::
Raye Tahun ni mmg syiok sbb ak balek raye!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...