Monday, June 2, 2014

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

Assalamualaikum!

Jom join Segmen ni!!

Mudah je!

Ni syarat2 yang saya copy paste dari tuan blog..

1. Sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. Tajuknyer SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah
3. Gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. Kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. Siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe


Lama lagi tau tamat tempoh Segmen ni. Jom join before SABTU 7/6/2014 jam 11.00 malam

Nak join boleh klik banner atas tu ye!!

Terimakasih sudi baca! (:

Berubah/Berhijrah: Step by Step

Assalamualaikum!

Hai semua. Mungkin ada di antara kita diberi hidayah dari Allah untuk berubah. Dari free hair, kepada pakai tudung, dari pakai tudung berbaju kecik ke berbaju longgar, dari tergedik2 ke muslimah sopan. Dari tidak solat, ke solat penuh siap tahajjud & solat2 sunat lain.

Semoga tiap2 dari kita diberi hidayah untuk berubah kepada muslimah solehah.

Mungkin ada diantara kita juga terasa susah nak berubah. Terasa rugi nak tinggalkan benda2 yang kita sayang-sayang sebab kuat hasutan syaitan.

Nak berubah tu tak susah, meh kita mulakan sekarang, klo bukan sekarang, bila lagi kan?

Kot2 tak nak berubah sekarang, sat lagi kioqq meninggal dunia, dah tak sempat kan?

So, kawan2 jom kita tengok ilustrasi ni step by step untuk berubah kearah kebaikan. Insha Allah dipermudahkan. Amin!







Dah tengok? Senang kan? Jom berubah! Kemonn!!!


Terimakasih sudi baca! (:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...