Monday, June 2, 2014

Berubah/Berhijrah: Step by Step

Assalamualaikum!

Hai semua. Mungkin ada di antara kita diberi hidayah dari Allah untuk berubah. Dari free hair, kepada pakai tudung, dari pakai tudung berbaju kecik ke berbaju longgar, dari tergedik2 ke muslimah sopan. Dari tidak solat, ke solat penuh siap tahajjud & solat2 sunat lain.

Semoga tiap2 dari kita diberi hidayah untuk berubah kepada muslimah solehah.

Mungkin ada diantara kita juga terasa susah nak berubah. Terasa rugi nak tinggalkan benda2 yang kita sayang-sayang sebab kuat hasutan syaitan.

Nak berubah tu tak susah, meh kita mulakan sekarang, klo bukan sekarang, bila lagi kan?

Kot2 tak nak berubah sekarang, sat lagi kioqq meninggal dunia, dah tak sempat kan?

So, kawan2 jom kita tengok ilustrasi ni step by step untuk berubah kearah kebaikan. Insha Allah dipermudahkan. Amin!







Dah tengok? Senang kan? Jom berubah! Kemonn!!!


Terimakasih sudi baca! (:

10 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...