Tuesday, June 21, 2011

Makanan Yang Bikin Wa Terliur

Assalamualaikum!

Awas! Ni Entri bikin lapar!


Haha. Takla-takla. Haha. Tapi ni entri pasal makanan. Korang ada makanan fevret yang kalau hidang banyok-banyok kat korang, korang takkan jemu punya. Ada tak? Ada tak?

Saya paling suka, paling minat dua benda je. CENDOL dan KEROPOK LEKOR. Hidanglah banyak-banyak-banyak, for sure saya akan tatap habeskan! Bukan sebab saya bernafsu besau, tapi sebab saya memang suka dua makanan ni. Kena pula makcik saya ada buka kedai cendol. 


Kedai ni dah banyak kali masuk surat khabar dan pernah beberapa kali masuk TV. Nama kedainya CENDOL MADU REMBAU. Sangat sedap weh. Meh saya share gambar...






______________________________________


Ok, cakap pasal keropok lekor pula. Saya pernah sekali je pergi Kelantan dan taapernah pergi Terengganu. Itu pon sebab abang kawan kahwin. Kat Kelantan pon lebih kurang Terengganu je kalau bab-bab keropok lekor ni. Tapi Terengganu hebattttt lagi loh.. Sangat-sangat-sangat sedap weh. Yang Kelantan punya ok juga compare dengan tempat2 lain selain dua negeri ni.

Masa pergi Kelantan tu, banyok gila beli. RM10 henggit. Tapi taktahu berapa kg tu. Pastu kawan saya tu bagi lagi keropok lekor.. Banyak gila koleksi keropok lekor. Tapi en, en, en, seminggu je bertahan sebab saya gelojoh bila nampak keropok lekor. Huahuahua. Lagipun, kitorang 11 orang 1 family. mana tak cepat habesnye yepp.

Meh kita share gambo. *ni Mr.Google sedekoh*







Eh, eh, terbanyok pulop letak gambar. Haha. Alamak, lapo.............................. Eh, bukan, bukan, mengidam. Sape2 baik hati, sedekoh ler sikit keropok lekor kat saya ni. Sian saya ni tau. 

Ok, apa kata korang share pula makanan fevret korang yang korang tapenah rasa jemu makan. Wink!

p/s 1: minggu ni pergi makan cendol kat kedai Maklong saya. Jom ikut!
p/s 2:Kesedapan makanan ini adalah terkecuali bagi Sabah dan Sarawak. Sebab rasa kat sana totally diff.. Hehe.

Terimakasih sudi baca! (:

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...