Saturday, April 24, 2010

sOlat??

pELIK AR dGN DiOrg NI.. BOLEH BANGGE NYE SEBUT, "Subuh ag r ak susah".. pergh, diorang tau x solat tu wajib? nPe mereka Sengaje Tido lepas asar (walaupun lom solat asar) malah tido pada waktu yg da nk masuk magrib, pastu xsolat magrib(asar confirmla), isya' pe ag... Zuhur Wallahualam, sbb de kelas, xtaw depa solat ke x..

Kte kne tegur kn? tp ble tegur, wat xkesah je, malah, one day tu, siap ckp ag, SHai, sy xsolat subuh, zuhur, asar pon,(time ak suh die solat mgrib tatkala mgrib hampir habis.. seolah2 solat tu sekadr hobi atu pabile de mase je.. apekes...........

Ak da puas nasihat ase nye, ak ni pon bukan org kuat iman yg alim sgt, nk tegor lebih2 ase mcm xlayak je.. em, xpe, ak da cbe yg trbek, selemah2 iman adalh membencinye dgn ati(membenci perbuatan tsbt)..

Plus, ak da ase malu nk tegor diorang sbb diorang mcm mrh je ble ak tegor.. yela, confirm diorang ckp, "ala, ko tu pon bukan bagus sgt iman".. ermph, xlayak kn nk tego??

xpe la, sme2 doa spye mereka sdr satu ari nti...





p/s: klo rambut merah mnyala, pe gne diorang solat ea?sah ke wudu' diorng?smbung nex post ea.. wink.. (^.<)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...