Friday, August 5, 2011

Asyik2 Entri Tak Sabar Nak Tunggu Raya, Tak Da Pula Entri Tak Sabar Nak Menyambut Bulan Ramadhan!

Assalamualaikum!

Hamboi, hamboi. Baru 5 Ramadhan kak, bang oiiiii. Kemain lagi. Dah buat entri taasabar nak pakai baju raya lah, nak hidang lemang lah, nak kacau dodol lah.

Amboi, bila 2, 3hari nak ramadhan, masing masing cakap 'Ala, lagi beberapa hari nak puasa ni, kena santap perut, santap mata puas2 before puasa, lepas ni takda can lagi'

Takda pula buat entri taasabar nak tunggu ramadhan, beramal di bulan mulia. Ish ish ish. Padahal bulan ramadhan itulah waktu terbaik nak beramal. lagi dialog biasa before ramadhan 'Eh, dah nak pose dah?Cepat je eik, tak sedar plak. Adesss'

Bila baru beberapa hari puasa 'Eh, baru 3/4/5 hari puasa tapi rasa taasabar nak raya. lagi 27/26/25 hari nak raya kan? Taasabarnya, rasa nak lajukan masa je.'


Haih. Bukankah kita patut nanti nantikan bulan yang mulia ni, dah berasa sedih kerana bakal meninggalkan bulan yang mulia ni.

Bukan nak cakap bulan lain taapayah beramal ke? Bulan Ramadhan kan lebih mulia lebih berganda pahalanya.

Jom beramal! Yuukkkk!



Terimakasih sudi baca! (:

3 comments:

  1. ye betul, bulan ramadan banyak kelebihannya

    ReplyDelete
  2. bulan Ramadhan nie lain mcm sikit.rasa redup jer..
    skang pun lagu2 raya dah start berkumandang kat radio..lagu2 ramadhan cam kurg je.huhu

    ReplyDelete
  3. macam mana manusia mudah sangat lepaskan apa yang ada kerna sifat tamak kan....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...