Saturday, August 6, 2011

Day 27 - Makanan dan Minuman Kegemaran

Assalamualaikum!

Wokeh, malam ni nak nengok movie yang macam best, so entri hari ni pendek je. Point form ala ala jawapan exam Subject Dr.Than Aung. Hehehhe..

Lauk Pauk & Sayur :

  • Masak Lemak Cili Padi since my mom orang Negeri Sembilan.
  • Masak Asam Tempoyak since my dad orang Pahang.
  • Sayur bayam! Yummy!
  • Saya suka ratah carrot dan tomato! Wuuu, sodap ea.... :)


Kuih Muih :

  • Karipap inti kentang kari sahaja. Yang lain kureng minat!
  • Apam gula hangus.


Buah buahan :

  • Apa apa buah yang fresh dan keluar dari peti ais. But saya prefer betik dan tembikai.


Minuman :

  • Any tea and nescafe. Mesti panas. Hehe. 
  • Saya taasuka air sejuk tapi saya suka carrot juice kalau rasa nak minum air sejuk. :)
  • Plain water. Ya! Saya suka air masak.


Makanan Sampingan/Minum petang :
  • Keropok lekor sudah pasti! Yeay! Dah banyak kali saya cakap saya peminat keropok lekor kat SINI dan SINI.




p/s:Kenapa si sepet cuba buat saya rindu dia?!
Terimakasih sudi baca! (:

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...