Sunday, July 17, 2011

Day 7 - Tiga Perangai Baik Saya Pulop!

Assalamualaikum!

Perangai baik saya memang banyak *riak aka takbur*. Haha! Joke. Yang baik memang nampak, tang jahat, buruk, nampak pon buat buat taanampak. Hampeh ko oPiE! LoL!

Pertama: Saya ni mudah memaafkan dan melupakan. Dalam kamus hidup saya Easy to Forgive, Hard to Forget memang taaboley pakai. Baik tak saya? Muahahahahaha! Yela, nobody is perfect.Kadang kadang, saya taade rasa saya bersalah pon, tapi demi mengamankan sesuatu, saya rela minta maaf. Banyak banyak kali dan jagalah, saya ni mudah nangis, emo gila, nanti bukan je minta maaf, siap nangis lagi. Haha. Tapi kalau orang tu keras hati, taade apa yang boleh ubah. Hape pon taaboley!

Kedua: Saya memang sangat senang untuk menyayangi orang. Esp kawan kawan saya. Bila dah berkawan, saya akan berkawan sepenuh hati. Bercerita sana sini, happy sana sini. Jadi, silalah jangan backstab saya. Huhu. Sedih saya kalau diperlakukan macam tu. Mentang mentang saya ni mudah memaafkan. Cis!

Ketiga: Emm, emmm, pikir jap. Haha. Macam dah taade je. Entah. Senang senang saya copy paste ciri ciri orang yang lahir bulan 10 lah. Haha! Tapi bukan semua ni saya ada. Ada yang taade. Hehe!



  • Suka berbual.
  • Suka orang yang sayang padanya.
  • Suka ambil jalan tengah.
  • Sangat menawan dan sopan santun.
  • Kecantikan luar dan dalam.
  • Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
  • Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
  • Sentiasa berkawan.
  • Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
  • Cepat marah.
  • Macam pentingkan diri sendiri.
  • Tidak menolong orang kecuali diminta.
  • Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
  • Tidak suka terima pandangan orang lain.
  • Emosi yang mudah terusik.
  • Suka berangan & pandai bercakap.
  • Emosi yang kelam kabut.
  • Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
  • Suka melancong, bidang sastera & seni.
  • Pengasih, penyayang & lemah lembut.
  • Romantik dalam percintaan.
  • Mudah terusik hati & cemburu.
  • Ambil berat tentang orang lain.
  • Suka kegiatan luar.
  • Orang yang adil.
  • Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
  • Mudah patah semangat



Haha. Macam loghat je saya siap senaraikan semua. Bukannya taaboleh buang apa yang taapatut. Haha. Lantak lah. Maleh den layan! Hehe.

.Ni saya masa baby.Cute gila kan? Sila Percaya!Haha.


Ok, tata!


Terimakasih sudi baca! (:

2 comments:

  1. nanti saya maw selalu wat salah lah ne...hehe, gurau je ye... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...