Wednesday, July 6, 2011

Kes KFC Untuk Peringatan Bersama!

Assalamualaikum!

Apa kabar semua hari ni? Ececeh. Mukadimah nak cun je. Hehe. Mestilah kan.

Tadi lepas balik dari office terus buka dashboard blog, banyak betul entri tentang KFC. Siap ada WW gambar KFC dan captionnya "Original or Spciy or Tapak Kaki"?

.Bayangkan semua ayam ni dah kena tapak kaki dan semua minuman dah kena ehem2?.Week!

LoL!

Korangmesti dah tengok video pasal ayam KFC tu kan? bukan 1 kes wokey, manyak. Pelik lah dengan orang macam tu. Langsung tiada moral! Saya takkan share video tu kat FB saya, bukan sebab sokong perbuatan tersebut tetapi malu dengan bangsa sendiri. Melayu!

Itulah Melayu, hasad dengki  tak pernah padam. Taknak lah ulas panjang2, nanti kena hentam pula.

Pendek cerita sini, kita taapayah lah makan kat luar. Pergi masak sendiri, then makan. Kita sendiri tahu makanan kita tu bersih ke tidak, berap banyak penambah rasa kita letak, kita basuh macam mana. Betul tak?

Mesti korang cakap, ala, sekali sekala nak rasa gerk fast food. Lah, ape susah, kat GIANT tu ada jual, belilah fries yg belum goreng tu, pergi goreng sendiri. Kalau ayam KFC lak, boleh buat sendiri. Berlambak resepi kat internet.

Em, nak seribu daya, tak nak seribu dalih. *eh, ade kene mengena ke?*

Lagi satu, makan tu bacalah bismillah, insyaAllah dijauhkan penyakit. Hadis juga ada menyatakan "Perut punca segala penyakit". Jadi, beringatlah masa makan tu. Hehe.

Dah komen SINI?

Terimakasih sudi baca! (:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...