Saturday, July 23, 2011

Jumlah Perempuan Bertudung di Malaysia Bertambah?????

Assalamualaikum!

Hai semua. Apa perasaan lepas Malaysia kalah 3-5 dengan Singapore? Haha. Suara saya habis beb. Saya ni memang pantang kalau tengok bola kat TV, mulut je lebih bising, last last kena sound dengan mak ngan ayah. Tula, saya ni kalau jadi supporter memang terbaik. Suara saya memang sesuai jerit sana sini. Haha. Sungguh taasopan, jadi lebih baik jerit depan parents then kena jerit balik dengan parents. *Takpe Malaysia, nanti mengaum habis habisan lawan kat Bukit Jalil nanti okeh??!*

Ok, itu bukan nak dijadikan topik entri malam ni. Saya nak jawab persoalan Betul ke dah ramai perempuan@ anak2 gadis pakai tudung kat Malaysia lani? Jawapan saya, betul, betul, betul.



Anda tahu kenapa? Sebab sekarang banyak fesyen shawl/selendang beb!! Tak up-to-date lah kalau tak pakai shawl belit belit, shawl sanggul tinggi tinggi, warna warni, shawl Hana T, shawl Yuna kan? Jadi minah minah yang hot luar sana tu, nak jadi bertambah hot, mesti pakai shawl pesyen pesyen macam tu. baru femes beb!

Yela, nanti kalau dah pandai pakai shawl belit belit, boleh buat tutorial kat 1tube ke, youtube ke, apa apa tube jelah. Kan? Lagi bertambah femes lah kan. Mahsyuk ni. Nanti kalau jalan pon, mesti mata tertumpu. Lagi lah powerr ke-femes-an u.

Kalau dah nak buat tutorial tu, sah sah kena mula dengan tak pakai apa2 kat kepala tu. Keluarlah dialog dari mulut saya "Laaa, freehair rupanya minah ni, ingatkan memang bertudung"

Jadi, tanya diri sendiri, apa tujuan korang pakai tudung? Fesyen? Nak HOWT? Atau kewajipan dalam ISLAM?


Tapi ingat sartu benda!! Jangan sesekali cakap, Dari bertudung, baik taapayah pakai tudung kalau perangai macam shi*l, Puihhhh*Bak kata Abang Long Dil*. Oh, no! No! No! Pakai tudung tu wajib beb! Tutup aurat, sebenarnya, bukan tutup kepala je. Dengan pakai tudung, insyaAllah kita tidak akan menghampiri parkara perkara mungkar disebabkan kita membawa imej ISLAM.

Jom sama sama berubah ke arah kebaikan?

Terimakasih sudi baca! (:

4 comments:

  1. betul tu, jangan pakai tudung kerana nak femes je...

    ReplyDelete
  2. hehehhee..
    tula..dah macam budaya bukannya kewajipan =)

    ReplyDelete
  3. umat zmn skrg kebanyakkannya susah nk terima teguran..dikatanya kita ni jaga tepi kain org huhu

    thumbs up for this entry..thanks for reminding us :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...