Sunday, April 24, 2011

IRIS II sudah keluar?!










IRIS II dah keluar? Haha! Beng-beng-boom! Saja nak letak tajuk yang gempak, supaya peminat2 IRIS kat luar sana akan terus buka entry ni. Hahaha! Sorry ya geng!

Uols dah tengok cerita IRIS?Korean drama. Alah, tak payah lah Tanya cerita macam mana, mesti lah cerita aksi, i tak main lah cerita fairy Tales macam BOYS OVER FLOWERS ka, YOU ARE BEAUTY-FOOL ka. Hehe. *uols?<---- nak speaking mat sulih je*

Alah, mesti dah tengok kan? Cerita ni 2009 lagi, lama sangat dah tu! Kalau yang belum tengok, sebelum kena babab, baik pergi tengok sekarang! Bhahahaha! cerita ni adalah drama aksi korea yang terbaik! serius! hehe. bukan, bukan, serius terbaik bagi saya je! hehe..

Cerita ni an, even sampai sekarang pon, kalau tengok MV OST dia, atau dengar OST dia je dah rasa nak lughuh jantung i. punya lah sedih!

Saya tengok cerita ni tahun 2010, bulan 5, agak ketinggalan zaman kerana masa cerita ni ditayangkan di KBS, kami 1 rumah berebut channel, jadi i surrender dengan menangguhkannya dengan harapan nanti mesti dah ada kawan2 download kan. Rupa2nya, CIS! Tiada orang antara kawan2 saya ada cerita tu, maka, dengan rajin nya, apabila cuti semester bulan 5 2010, saya pon menonton dengan penuh kusyuk ditemani adik2 yang rajin study di ruang study diorang di dramacrazy.net. nengok on9 sensorang tu, tiada sapa kat rumah sudi join! Hehe. Cian kan budak cun ni?

Cerita tu plot dia memang terbaik! Aksi memang gempak! Weh, jangan lah cakap saya ni hati keras tengok cerita aksi tak da perasaan. Mana de, cerita ni ada juga cinta. Haaaa, ni yang che’ nak habaq ni, bukan je aksi dia bagus, feeling kisah cinta dia pon gempak habis!

Typical Korean drama adalah konflik between orang tentang cinta kan?tapi IRIS ni konflik cinta dengan kerja, ke-TAAT-an kepada organisasi atau kerajaan Negara! Bukan je cinta lelaki perempuan, tapi juga kasih seorang sahabat! Wah, hebat OPIE ISA mengolah..<------- sila setuju!

Pastu kan, cerita dia memang sedih habis! Memang rasa nak pecah hati ni bila nengok! And, cerita dia, straight, rasa macam 20 episod tu sekejap bangat!

And, satu perkara yang akan buat korang terbakar bila nengok cerita ni adalah ending dia tergantung! Huhu.Menci tau! Tapi kalau korang malas nak tengok drama, MOVIE dia pon dah keluar. Boleh download sendiri. Movie tu adalah potongan2 drama tu. Jadi kalau nengok movie dia, dah tak mahsyuk ah, takda feeling. Hehe.

Ok2, dah tengok drama ATHENA? Alah, yang Shiwon SuJu berlakon tu juga beberapa artis SME yang lain seperti BOA, SHINEE, CHANGMIN DBSK. Cerita ni pon ada kaitan dengan IRIS.

Pengarah IRIS bagitau saya dia nak buat IRIS II, tapi entah bila tah. Hehe. Lama tau i tunggu. Bhahhaha. Haiz. Memang keciwa, lama betul nunggu IRIS II tu.

Malas lah nak olah panjang2 nak cerita synopsis ke, itu korang boleh GOOGLE sendiri ok? Korang kan rajin2 belaka! Hehe.

Kat bawah ni saya selit melitkan MV and OST cerita IRIS. Sumber:of course lah youtube! J
-
-
-
-
-
-







*Dah, dah, pergi download sekarang dah tengok, lepas tu tengok Athena pula tau! (Amaran keras buat mereka yang belum  habis exam, sila jangan memandai-mandai nak nengok! hehe)

p/s: sila tekan button stop kat music player saya  bawah ni kalau nak nengok video2 diatas!

2 comments:

  1. wah...wah.... punyalah semangat ye kak shy... hohoho

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...