Sunday, April 10, 2011

Hikmah di Sebaliknya


.Asli Jati Engineering.

Wah.
Saya sedang sangat geram.

Hiyaaakkk!

Mana tak nya, socket dibilik rosak, satu aras kot Start dari Jumaat malam.
Masing2 kemudian tunjuk hero pergi kat main board dia tu untuk tolak balik suis yang dah ke bawah, tapi suis terbabit telah menendang balik..

Apa kes lah ni.

Last2 give up kami call Maintenance, Asli Jati Engineering. So, mereka yang shift malam lah datang. Punyalah ramai. Setiap bilik diorang check untuk tengok bilik mana yang punca.

Akhirnya tak dapat di settlekan sebab ada prob apa ntah. Tak faham lah pasal electric2 ni.
Pastu kononnya janji nak datang balik sabtu tengahari, jam 2.30 gitu, cis, tiada pon. Punyalah saya geram, seharian sabtu tu tak buat kerja. My lappy’s battery dah rosak and i’m using monitor sebab my lappy’s screen dah rosak. Takkan nak pindah bilik kawan dengan monitor2 sekali.

Haih~

Kendian, saya pun telah menjadi budak baik, mesti sabar tau, tak perlu bebel2, ngomel sensorang dibilik memandangkan roommate pergi fieldwork dengan mendaki gunung Trusmadi.
Jadi, pada malamnya, mereka datang lagi.

Eh, lupa nka bagitahu, before that, bilik saya dengan bilik sebelah je yang masih berproblem, yang lain2 dah ok.

Mereka baiki dari jam 8pm sampai 11.30 pm pada hari sabtu tu.
Tak settle juga geng~
Giveup, packing semua barang---- lappy, monitor, keyboard yang kedabak, etc.
Pergilah bilik kawan dah terpaksa stay up sebab seharian telah berbuat tiada apa.

Ayoyo~

Seterusnya, mereka akan datang kembali pada isnin pagi.



MORAL OF THE STORY:
Bagus juga rosak sebab dengan itu kami satu aras telah menjadi makin rapat, masing2 berkumpul satu tempat, pstu berborak2 macam makcik2. Story mory sana sini.baru tahu si A kos apa, si B kos apa. Hikmah, hikmah! J

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...