Thursday, December 16, 2010

Hornbill Workshop at MIRI day 2

Salam..
Hi! Nak ckp pasal Hornbill workshop ag!
Hari ni, K.eda, K.Nisa, & Dr. Saiful present..huhu.. Dr.saiful present paper shorebird kat lawas yg datanye aku wat tu.. haha... T.A.K.O.T....


Siap time Dr. Saiful present tu, Dr. Saiful directly tnye En.Nazri (expertise burung) btol x spp Chinese egret yg dlm slide Dr. Saiful prsent tu... Haha.. B.E.T.O.L!!!!!!!!!!!
a

Dpt x bygkn prsaan aku waktu tu? AKU TELAH BERJAYA ID SPP DGN JAYENYE!!! . haha.. *nampak excited sgt lak*.. b4 Dr.Saiful submit abstract paper ni, Dr. Saiful de tnye aku, tol ke Chinese Egret sbb spp ni vulnerable, Dr.Saiful pon mcm ragu2 je... Aku ckp, aku YAKIN, sbb gmbr tu mmg nmpk mcm Chinese Egret..


Tp de brite buruk gak, *tp aku time sbb brita bek la*. Sp Sanderling yg aku sangka satu non-breeding, 1 breeding tu, slh, yg breeding tu bukan sanderling, tp Ruddy Turnstone.. huhu..Tau x cane aku lehg tau, En.Nazri yg dtg kt ktorang,  lebih krg gni la dialog ktorang:::
    “Siapa yg id spp2 tu?”
    “saya”, muke cuak gle.
    “act, the sanderling its not sanderling, it is Ruddy Turnstone, the one in reddish colour”
    “Oh, ya? Ok2, tq Sir! How bout other spp? Betul ka?”
    “btol Semua”
    *sedang senyum smpai telinga*haha
Wooo! Time tu hepi gle, sbb tau sume spp yg aku id tu btol... TQ kat En.Nazri sbb bgtau pe spp tu... kagum gak dgn beliau sbb dpt ID spp dgn tgk skali je...

ha, ni la Sanderling yg bukan Sanderling tu, Ruddy Turnstone::


Mcm syg plak SEABIRD! Wuwuwuwu...
K, hari ke3 tulis nti... hehe...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...