Wednesday, December 29, 2010

Dari Kerana Mata




Uppss, ni len, ni cermin mate 3D.. hehe.. cr tok Niza..

1.      Sejak bila anda mula berkaca mata ?
Matrix-18tahun

2.      Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?
Time check mate darjah 6, tp xmo susahkn family, so brtahan la smpai matrix pas dpt elaun matrix..anak yg bek kn? Hehe.. (*^__^*)V

3.      Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata (anggaran)?
Xpyh anggaran2, mmg tepat 175 kiri n kanan..

4.      Jenis/bentuk kaca mata anda yang pertama?
Xde bingkai..style femes tu utk time tu..

5.      Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini?
Masih same… haha.. Muke sesuai tu jerk, nak wat camne kan.. (@_@)

6.      Berapa power terkini anda (anggaran)?
Masih 175 kiri dan kanan.. pndai jage mate kn? Hehe
*tp ble check manual, 200 and ble pkai spek power 175 tu, kabur2 dong..*

7.      Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini (anggaran)?
xByk.Saye budak pndai jage brg.. 2 je tok 3 tahun ni, t upon sbb ilang time g Giant.. sioott tol.. camne tah leh tercicir.. *masih menyalahkan bende lain even slh sendiri-sape suh sangkut kat baju, xsangkut kat mate. Ngok kn? Haha*

8.      Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata, sila nyatakan sebab musababnya.
Pkai tdung kembang and Nampak macam ‘ahjumma’…. Wuwuuwuwu…(T_T)

9.      Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?
Contact Lens la, nmpk la anak dare ckit… hehe….

10.  Optometrist pilihan anda?
Yang ade offer murah.. haha… 

11.  Pasangan anda berkaca mata ?
Pe punye soklan daaa…. Klo xde pasangan? Hehe.. sy prefers yg macho, so, xkan la org macho pkai spek… haha… Jambu sgt la wei… haha..

12.  Apa pandangan anda pada kanak2 yang memakai kaca mata?
Terus tgk kat parents die… Confirm pkai spek gak….  Jeng3…. Klo x, ish3, xpnadai jage anok ni…. Hahhahaha…. :P


ANDA  TERPILIH UNTUK MENJAWAB TAG NI.. hahaha…





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...