Thursday, December 16, 2010

Hornbill Workshop at MIRI

MIRI!! Miri lagi, yeah! Dulu g Miri join prog Kemerdekaan 2010 UMS-Kembara Kemerdekaan Sarawak UMS.. Tp xg mane2 pon, juz singgah Miri jap tok buka pose smbil jenjalan kt Mall Boulevard . 








Tp this time, g miri join Seminar.. 10th Hornbill Workshop-Managing Ecosystem for Sustainability..


Yg Join Seminar ni Dr.Saiful(my sprvisor for my FYP), Kak Nisa dan Kak Eda (PG Dr.Saiful), Kak Mas(Baru past graduated-Stdnt Dr. Saiful gak), Azawiah and aku(UG Dr.Saiful)


Semua org de paper nak kene present.. haha, aku ngan aza je xde paper, tp menyibuk nak ikut.. haha.. xla, FYP aku wat pasal seabird kt Lawas, Sarawak, so data yg ktorang dpt tu, Dr. Saiful nak present sbb tmpt tu mmg byk burung, mcm futher research patut dibuat(nak minta Grant la tu kn.. hahahha)....So, ktorang buat data yg ktorang dapat dr 1st Sampling dgn 2nd Sampling (3rd sampling xmasuk sbb sampling buat 4 Dec 2010, da lmbt)... Sampai xtido mlm la aku id spp tu.. id satu hal, table excel lagi, nak mmpos... brpe kali ntah kene rejek. Buat balik, da la lappy wat hal, wat tebal muke pjm lappy adah.. Beliau mmg baek hati!!! Muahx.. ahakS...


So, paper yg Dr.Saiful present tu entitled A Preliminary Sighting Record of Shorebirds in Sundar Estuary, Lawas, Sarawak..
kTorang g nek flight, tket murah kan... haha...smpai Miri Selase tghari.. Smpai2 je, En.Ali bwa kami kat Grand Old Lady, mmg cantek tmpt tu n dpt tgk bandar Miri.. wuuuuuu.. Act die bwa kami tu sbb time tu lom blh check in hotel.. haha...
Seminar tu dibuat kat Mega Hotel, so, kami pon tinggal kat c2 la.... not bad la.. ni pon tgh on9 gne wireless Mega Hotel.. haha


Hari ni, 1st day seminar, 15 Dec, Dr.Saiful dgn K.Eda n K.mas present.. huhu.. tabek spring kat K.mas n K.eda, sgt cool! *Dr. Saiful xpe, dah slalu. Present.hehe*


Huhu, ni brdebar2 gak la tggu Dr.Saiful present pasal paper kami tu, takut de burung yg slh id sbb kt cni rmai expertise pasal burung... huhu.. DubDab, DubDab.. xpe2, tgu esok....


Malam plak de Welcome Dinner, menu die makanan cine kowt, mcm je, pkai chopticks lg... huhu... dlm susah2 nak mkn pkai chopticks tu, byk gak ar aku mkn... byk, byk, byk gillleeerrrrr! Haha...


Ok2, stop cni lu, dah penat menaip ni, esok smbung ag k...


p/s:Entri ditulis pd 15Dec, tp publish pd 16 Dec.. hehe

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...