Saturday, September 1, 2012

Gagnam Style VS Islamic Style

Assalamualaikum w.b.t.

Cakap je Gagnam Style, mesti semua orang tahu, kenal. Selepas beberapa hari MV Gagnam Style, diupload, keluar pula beberapa video parody Gagnam style. Siapa tak layan. Benda famous, semua layan, termasuk saya. Lepas layan MV,  layan parody pula.Tapi, beberapa lama lepastu, keluar pula isu Islamic Style. Pendekatan islamic untuk menyedarkan kita dari terus terleka. Saya sendiri yang terleka dengan video tu, sedar. Bersyukur sangat sebab ada hamba Allah yang sudi menyedarkan kita. Kenapa nak bagi respon negatif? Cuba dalami apa yang di sampaikan. Betul ke Salah?

Cukup dengan komen2 islamic di video parody kita abaikan, siap bagi jawapan negatif lagi, tapi, sebelum bagi komen negatif kepada komen islamic tu, pikir dahulu, apa yang salah mengenai komen tu? Saya sendiri persoalkan diri saya. Yang bukan islam, tak payah lah ambil port sebab yang mejadi isu Muslim.

Memang sangat baik isu ini timbul. Dapat menyedarkan saya dan sesiapa sahaja dari terus leka. Saat ni saya rasa bersyukur tinggal di Malaysia, yang kononnya mereka cakap, sibuk jaga tepi kain orang, tapi sebenarnya memberi nasihat ke arah kebaikan Muslimin dan Muslimat.

Saya sendiri bukan budak baik, tidak bertudung litup, tapi saya rasa tidak salah kalau saya juga sebarkan hal ini. Mudah mudah hal-hal yang dipandang remeh ini dapat perlahan-lahan menjadikan kita seorang mukmin yang lebih baik.

Kita ambil positif dan buang jauh-jauh si negatif itu!

>>sumber dan inspirasi<<

Terimakasih sudi baca! (:

5 comments:

 1. hmmmm..tak ramai yg tersedar mcm yg awk sedar..

  ReplyDelete
 2. salam,,bukan ramai xsedar,,suma sedar,,tp biasalah,,nikmat dunia,,,so semua terpedaya :D
  maaf klu ada salah,,,slamat hari raya na,, follow lah saya klu x keberatan,,

  ReplyDelete
 3. dtg blogwalking and follow here
  http://asmarpunyablog.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. Betol tapi x layan langsung gangnam style tuh

  ReplyDelete
 5. Pilihan di tangan kita.... Pilihlah jalan yang mendekatkan kita dengan yg maha ESA...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...