Thursday, March 22, 2012

Anak Dara Tua.

Assalamualaikum!

Fuhh! Tajuk adalah bermaksud anak dara tua kerja. Sure korang tak faham punye haih. Serius sedih weh! Dah 4 bulan after grad, tapi sekarang masih tanam anggur. Waaa! Bila nak dapat kerja eik? Resume saya terok sangat ke para majikan oi.. Huhu.

Tiap tiap hari kot buka website2 kerja kosong. Banyak juga dah apply. Huhu. Masih belum rezki kot. InsyaAllah, satu hari nanti mungkin dapat. *positif, positif* Eh korang, kalau ada jawatan kosong, sudi sudilah share kat saya ea. *wink wink!*

Sekarang ni kerja kat satu kedai Hardware. Pergh, rasa macam dah tuff je lengan ni. Angkat macam macam macam benda berat. Kaki and tangan pon dah tak makan losyen beb. Keras kematu!


.berseronok kat kedai.kalau bos tahu, mampos!haha.


Em, tak kisah lah kan. Atleast dapat juga duit. Banyak pengalaman kerja kat kedai hardware ni tau! Dah boleh sikit2 bertukang kat rumah. Haha! setakat tukar kepala paip ke, repair sikit sana sini, boleh lah. Haha. Sebelum ni rasa tengok orang perempuan pasang rail langsir sure rasa, "Wah, pandai minah ni set kan rail langsir" Padahal bapak kacang set rail langsir.

panjang lah nak cerita pengalaman kalau kerja kat kedai hardware ni haih. Ok lah, nak fokus tengok cerita amukan pocong. Bai!


.selebet and senget.hehe.

Terimakasih sudi baca! (:

2 comments:

  1. hehehe..tu gambar awak ke?? sweet lah.. :)

    ReplyDelete
  2. http://lyana-edris.blogspot.com/2012/04/musim-contest-si-baju-merah.html
    JOM JOIN :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...