Monday, January 9, 2012

Jalan Jalan Bandar Melaka!

Assalamualaikum!

.ini DP fb kami. hehe.


Okei, siapa belum pernah jejak kan kaki ke Bandar Bersejarah Negeri Melaka? Malu beb! Malu. Hakhak. Perlu ke? 

Okeh, sebenarnya kawan saya yang jauh datang dari Kelantan, jalan2 Melaka. Sesungguhnya, Melaka sahaja yang belum beliau jejaki dalam Malaysia ni. Cess, cess! So, ni first time beliau lah ni. Malas pulak nak bebel kan, so, layan gambar je. Gambar pon takbanyak sebab bateri habis. Lucu gila, ada 2 kamera, tapi dua2 king kong. Haha.


.ini beliau. beliau cakap rumah2 kampung kat melaka chuntek and kemas beb! well, mmg pon.hehe.

.one of the example.shot by her while in the bus,

.yang lelaki tu adalah kawan saya yang sudi jadi tourist guide since saya pon blur nak jalan2 bandar melaka. tengs beb!

.check peta dulu. haha. perlu ke?

.Bangunan Stadthuys dll.

.okeh, gambar senget.


.uhhh, teriknya matahari. kunun. hakhak.

.kapal peninggalan portugis, Kapal Flor de Lamar.besau giler.ehemm, name pon kapal.



.entrance kota A famosa. okeh, saya gedik sini. 

.beliau si tourist guide. tengs beb!


.pg pantai klebang sementara menanti malam.singgah tengok kapal selam SMD Ouessant Agosta 70. **kapal yang digunakan malaysia sebagai persediaan dapat scorpene yang kokak tu. hakhak.

.Dalam menara taming sari.


.last destination.river cruise.

Banyak lagi gambar sebab travel dari pagi sampai malam. Memang seronok. Seronok jalan2 satu hal, seronok enjoy dengan kawan kawan pon satu hal. *pergh, macam ramai je bunyi, padahal 3orang je.haha*

Memang nak berterima kasih sangat kat kawan saya yang sudi jadi tourist guide tu. Tanpa beliau, sure kami sesat. Haha.*Atuff, mesti ko bangge kan?haha.*

Akhir kalam, *chehh, chehh*, melaka memang bersejarah, cantik, bersih dan lain lain lagi *rugi tak datang melaka tau!*. Saya bangga tinggal di melaka. * tapi,saya bukan anak melaka tau*

Terimakasih sudi baca! (:

11 comments:

  1. betul3..
    Melaka memang best n cantek..
    aku pun suka rumah kampung kat Melaka..
    xD

    ReplyDelete
  2. admit memang melaka banyak tempat boleh dilawat!
    Ila pun suka tengom rumah-rumah dia, comel dan bersih-bersih je..sejuk mata memandang..hehe

    ReplyDelete
  3. Hi ! Awesome blog ! Done follow u . I will always support ur blog :D .

    http://secret-domokun.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. huh..mencik2..pergi tak ajak..hahaha

    saya follow blog awak ye

    ReplyDelete
  5. Macam best melaka ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh cik Anon. Melaka kot, mestilah best!~

      Delete
  6. Salam, haha seronok kan jalan2 ke melaka, sy study sana dulu, mmg puassss round bandar melaka tu, suka bandar dia, cantik, berbunga2 dan kemas serta bersih ! fiuhh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melaka mmg cantik lgpon kecik je negeri nye. Nak pusing2 melaka tu senang je.. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...